Tacoskåle med Veggie Sandwich Skiver og spicy avocado

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tacoskåle med Veggie Sandwich Skiver og spicy avocado

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 12 skiver Den Grønne Slagter Veggie Sandwich-skiver
  • 4 stk. tacoskåle
  • 1 avocado
  • ½ lime
  • 4 salatblade, for eksempel fra mini romaine
  • 8 stk. cherrytomater
  • 6-8 skiver syltede jalapeños
  • Røget paprika
  • 2 spsk. finthakkede koriander
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Varm tacoskålene i 10 minutter ved 160 grader. De skal være sprøde og lune, men må ikke blive mørke.
  2. Skær imens avocadoen i tern, og vend med lime, salt og peber i en skål. Se TIPS
  3. Skyl salatbladene, dup dem tørre og fordel dem i de fire skåle.
  4. Fordel den marinerede avocado ovenpå.
  5. Fold Veggieskiverne, og stik dem ned mellem avocado ternene.
  6. Skær cherrytomater i halve og top skålene med de halve tomater samt skiver af jalapenos
  7. Pynt med drys af hakket koriander og lidt røget paprika.         

Velbekomme!

 

Sprøde tacoskåle med friskt og krydret fyld

Tacos er nok én af de mest populære retter for alle aldre, hvis man spørger bredt omkring. For hvem er ikke vilde med de knasende sprøde skåle, som kan fyldes med lige, hvad hjertet begærer! Det gør også tacos til en super fleksibel ret, hvis man skal spise flere sammen, for hvis fyldet sættes på bordet på separate fade, kan alle mixe lige præcis den taco, de har lyst til.

Her har vi dog valgt at ’færdigdesigne’ tacoskålen for dig. Vi synes nemlig, at kombinationen af sprød salat, cremet avocado i en syrlig dressing, og så vores smagfulde Veggie Sandwichskiver er en vildt god blanding. Vi har toppet med ringe af den hotte jalapeno, der giver et ekstra kick til retten, og så et drys røget paprika, der giver en næsten bacon-agtig smag til retten. Det vil også altid pynte med en gang syltede rødløg på toppen!

Tacos er en skøn ret til en særlig hyggelig aftensmad, og her er opskriften til to personer. Men du kan også bruge de små skåle med fyld som en sjov og mættende snack, forret eller hygge-haps, og så rækker opskriften fint til fire personer.

Spis bare skålene med fingrene – og hav servietter klar. Det skal gå LIDT galt, når du sætter tænderne i de sprøde majsskaller.

 


Tips

  • I denne opskrift på tacoskåle spiller avocadoen den cremede rolle i retten. Men der er mange andre muligheder for enten at supplere eller udskifte avocadoen. Hvad med for eksempel at prøve den lækre krydrede og meget fyldige baba ganoush, som er en cremet dip af aubergine med mellemøstlige krydderier? Eller prøv en af de lækre former for hummus, hvor vi har suppleret kikærterne med rødbede eller gulerod. Se opskrifterne på gulerodshummus eller rødbedehummus her.
  • Tacos er en skøn, sprød lækkerbisken at sætte tænderne i. Men hvis du vil holde lidt øje med kalorierne, kan du erstatte tacoskålene med små tortillas af majs eller hvede. Hvis du vil have den samme ’skål’-effekt, kan du folde tortillaen hen over en lille ovnfast skål, vendt på hovedet, og bage tortillaen, til den er sprød.
  • Kan du de gode tricks til at skære en avocado i super flotte tern? Ellers læs med her. Skær avocadoen over på langs med en skarp kniv, og del den. Hold om den halve avocado, hvor stenen nu sidder, og hak knivbladet ned i stenen med et let, men fast hug, så den lige sætter sig fast. Pas på fingrene! Drej kniven med et lille ryk med eller mod klokken, og se, hvordan stenen løsner sig. Tag nu en spiseske, og scoop alt kødet ud i ét stykke. Nu kan du lægge den halve udstenede avocado på dit skærebræt og skære ud i tern.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 298
Energi (kcal) 124 368
Energi (kJ) 517 1539
Fedt (g) 8.2 24
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.3 4.0
Kulhydrater (g) 11 32
- heraf sukkerarter (g) 1.8 5
Kostfibre (g) 3.1 9.1
Protein (g) 3 8
Salt (g) 0.6 1.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱