Salat med kylling og marinerede bønner

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Salat med kylling og marinerede bønner

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

MARINEREDE BØNNER
  • 300 g dampede haricots verts, afkølede
  • 300 g bælgede edamamebønner, f.eks. fra frost
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
  • 100 g fintsnittet rød spidskål
  • 1 dl hakket purløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Kog æggene i ca. 7 min. så de er smilende.
  2. Bland bønnerne med de resterende ingredienser og smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Halvér avocadoerne, fjern stenene, scoop kødet ud og skær i mundrette stykker.
  4. Anret den marinerede blanding af bønner, salat, rødløg og spidskål i en skål, og arranger de halve smilende æg og stykker af avocado oven. Halvér skiverne af kyllingebryst-pålægget og anret dem ovenpå salaten. Drys til sidst med nigellafrø.
  5. Pynt med lucernespirer og server salaten med det samme.

Velbekomme!

 

Dejlig mættende måltidssalat med bønner, æg og kylling

Marinerede bønner kan altså et eller andet… Hvad enten bønnerne kommer fra frost, eller om du er heldig at få fingre i en god portion friske bønner, så er bønnerne en gevinst for de fleste måltider efter en kort kogetid, fordi de både er rige på den karakteristiske ’grønne’ smag, men også giver masser af fylde til måltidet. Bønner har en dejlig mild smag, som kan understreges af en lækker dressing, for eksempel som her, hvor vi bruger olivenolie og citron – men en lille teskefuld stærk sennep skader absolut heller ikke. 

Her er den blandede salat med bønner et perfekt bagtæppe for vores dejlige, milde kyllingebryst, der er klar til servering med det samme. Men der findes også et vegetarisk alternativ til kyllingen – se vores TIPS for gode ideer!

 


Tips

  • Denne salat er toppet med kyllingebryst, der med sin dejlige milde smag både giver fylde til maden og runder salaten godt af. Men faktisk kan salaten bruges til mange andre ting, hvis du vælger at bytte kyllingen ud med det, du lige har lyst til.
  • Denne salat er dejligt mættende, men du kan få endnu mere ’gods’ i dit måltid, hvis du serverer et godt stykke brød til. Har du for eksempel checket disse to lækre opskrifter på sandwichbrød med grøntsager eller rugbrødsboller? De er skønne som friskbagte, men kan også nemt lægges i fryseren lige efter bagning, og derefter tøs op i ovn eller på brødrister, så du altid har (næsten) nybagt brød til dit måltid. Hvis brødet trænger til lidt lækker dyppelse, så server for eksempel denne lækre, cremede og dejligt krydrede Baba Ganoush af grillet aubergine til, sammen med salaten – og så har du altså også et toplækkert måltid med masser af god smag og fylde.
  • Et måltid vækker for alvor alle sanser, når der er flere strukturer og smage i spil i den samme bid. En nem måde at sætte fut i en salat er derfor at slutte tilberedningen af med en lækker topping, der både giver knas og smag. I dette tilfælde har vi drysset med nigellafrø, som du måske kender fra traditionelle brød i det mellemøstlige eller tyrkiske køkken, og som også kaldes Jomfru i det grønne eller sort kommen, og som giver en dejlig og karakteristisk krydret smag. Men du kan drysse med så meget andet: prøv for eksempel ristede pinjekerner, saltede græskarfrø eller nogle af de mange lækre og nogle gange krydrede nøddeblandinger, som du finder på snackhylden. Måske har du en lille portion stående – der så kan forfremmes fra kedelig rest til det, der forgylder din salat!

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱