
Veggie lasagne med plantefars og hytteost
- 50 min.
- 2 personer
Ingredienser
Plantebaseret bolognese- 350 g Veggie Fars fra Den Grønne Slagter
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. zittauerløg
- 1 spsk. neutral olie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- ½ tsk. salt
- 2 dl. creme fraiche
- 2 dl. hytteost
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. revet muskatnød
- 1 tsk. revet citronskal
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- ½ tsk. salt
- 150 g lasagneplader
- 100 g reven mozzarellaost
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- ½ tsk. salt
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan tilbereder du retten
Bolognese:
Hak hvidløg og zittauerløg fint.
Kom Veggie Farsen i en gryde med lidt olie, og brun det godt af. Tilføj hvidløg, zittauerløg og laurbærblade. Tilføj de hakkede tomater og lad det simre i cirka 10 minutter.
Creme fraiche-sovs:
Bland creme fraiche, hytteost, oregano, muskatnød, citronskal, salt og friskkværnet sort peber sammen.
Kom et lag bolognese ned i et ovnfast fad. Hæld derefter et tyndt lag med creme fraiche-sovs over og til sidst lasagnepladerne. Gentag processen indtil alt bolognesen er brugt.
Afslut med creme fraiche-sovsen, og drys med revet mozzarella.
Bag lasagnen i ovnen i cirka 35 minutter ved 200°C indtil osten har en fin gyldne farve.
Servering:
Drys salt og friskkværnet sort peber over lasagnen, og pynt med frisk basilikum.
Tips
Du kan skifte hytteost, creme fraiche og ost ud til veganske alternativer, eller lave en klassisk bechamelsovs på plantebaseret mælk.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.