Rugbrød med grillet kyllingebryst i skiver, rabarber, syltet agurk og persille

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med grillet kyllingebryst i skiver, rabarber, syltet agurk og persille

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Den Grønne Slagter grillet kyllingebryst
  • 2 stk. lækker groft rugbrød
  • smør
  • 2 blade lola biondi salat
  • ½ dl sukker
BAGT RABARBER
  • 200 g rabarber i 3 cm stykker.
SYLTET AGURK
  • ½ agurk uden skræl og kerner skåret i halve måner
  • ½ tsk. groft salt
  • ½ dl lagereddike
  • ½ dl sukker
  • 1 laurbærblad
TILBEHØR
  • Dansk persille i buketter
  • Kværnet fempeber
Print opskrift

Servér en rugbrødsmad med grillet kyllingebryst, rabarber, syltet agurk og persille. Den gode harmoni af sød rabarber, syltet agurk toppet på kyllingebryst giver en forfriskende og smagfuld frokost. 


Fremgangsmåde

BAGT RABARBER:

1. Kom de skårne rabarber i et lille ovnfast fad.

2. Drys med sukker og bag dem ved 180 grader i 20 min. tag dem ud og lad dem afkøle.

 

SYLTET AGURK:

1. Bland lagereddike og sukker sammen med et laurbærblad.

2. Rør indimellem til sukkeret er opløst.

3. Klargør agurk, drys den med lidt groft salt i en sigte og lad det trække i 10 min.

4. Skyl saltet af og lad det afdryppe i sigte.

5. Kom agurkemåner i lagen og lad det trække så længe som muligt.

 

SERVERING

1. Anret på 2 tallerkener, en smurt skive rugbrød, 1 blad lola biondi salat, 3-4 skiver grillet kyllingebryst i skiver.

2. Top med drænet syltet agurker, bagte rabarber, persille buketter.

3. Drys med lidt kværnet fempeber.

Kyllingebryst

Kyllingebryst

Grillet

Kyllingebryst fra Den Grønne Slagter smager af mere og har et minimum af tilsætningsstoffer.Først koger vi det. Så griller vi det. Det er en del af forklaringen bag den gode smag i kyllingebryst fra Den Grønne Slagter. Og det er næppe fedtet, der falder dig for brystet; bare 1 g pr. 100 g kyllingekød.

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Sprød sandwich med sandwichkylling med chili

baba ganoush, syltet gulerødder og sprød rød spidskål

Æggemuffins med spinat og grillet kylling

Rugbrød med rullepølse og radisesalat

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.