Hamburgerryg med sprød æbletopping

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hamburgerryg med sprød æbletopping

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 syrlige æbler
  • 0,5 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 20 mandler
  • 0,5 dl bredbladet persille
  • 8 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
  • 4 skiver groft rugbrød
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Snit æblerne i små tern og vend med revet citronskal og olivenolie.
  2. Hak mandler og persille groft og vend i.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Læg to skiver hamburgerryg på hver skive groft rugbrød, og læg et par generøse skefulde æble- og persilletopping på hver mad.
  5. Server med det samme – eller pak toppingen ned i en lille tæt beholder, og brød med pålæg for sig, hvis du skal have smørrebrødet med på madpakke.

Velbekomme!

 

Lækkert smørrebrød med røget hamburgerryg og frugtig topping

Det er efterhånden en kendt sag, at kødpålæg går rigtig godt sammen med søde indslag fra frugt- og grøntafdelingen – tænk for eksempel på den lille sveske eller appelsinskive på flæskestegsmaden eller alle de lækre syltede ting, asier, rødkål eller græskar, som bare kan gøre ethvert stykke smørrebrød til en dejlig og delikat oplevelse, der giver lidt af hvert til smagsløgene.

Derfor har vi her kastet os over det gode, hjemlige æble, som faktisk er en af de frugter, der bliver allerbedst, når de dyrkes her i Danmark. På grund af vores kølige klima har de danske æbler nemlig både syre og sødme, og det gør dem til en lækker spiseoplevelse. Vi skærer æblet i små tern, og giver dem godt selskab af mandler, flot grøn persille og lidt dressing af olie og citron. Det giver en dejlig og superfrisk topping, som både gør din frokost lidt grønnere – og er en skøn makker til hamburgerryggens røgede smag. Alt i alt en helt enkel frokost – med masser af god smag!

 


Tips

  • Denne æbletopping er et dejligt syrligt modspil til det salte og røgede kød. Desuden er det en fedtfattig topping til smørrebrødet, hvis man for eksempel sammenligner med en af de klassiske mayonnaisesalater, som for eksempel italiensk salat, som man ofte ser oven på hamburgerryg. Det betyder, at du også kan bruge denne topping oven på mange andre af de pålægstyper, som du finder hos Den Grønne Slagter. Vi synes for eksempel, at den vil være rigtig lækker oven på et stykke med rullepølse, som i øvrigt også indeholder mindre fedt end traditionelle rullepølser. Men prøv også toppingen oven på Silkeskåret Skinke eller Silkeskåret Kylling. Alle disse pålægstyper er i øvrigt Nøglehulsmærkede.
  • Du kan også bruge toppingen som en lille lækker ’side dish’ i alle mulige andre retter, hvor du har brug for et friskt pust. Det er også godt at vide, hvis du får lidt topping til overs. Prøv toppingen i en burger, i en sandwich eller som drys på en suppe. Hvis du leder efter et cremet indslag til din sandwich, kan du så nemt som ingenting gøre toppingen til en lækker pålægssalat ved helt enkelt at vende toppingen sammen med et par skefuld græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr.
  • Lyst til endnu mere grønt på dit smørrebrød? Eller bare til et alternativ til persille? Så er denne topping også helt ideel til hjælpe med at få spist en lille rest kål. Måske har du en gren grønkål eller palmekål liggende? Eller lidt af et hvidkål, spidskål eller endda rødkål? Eller måske et par rosenkål? Så kan alle disse kåltyper snittes superfint, og vendes sammen med de øvrige ingredienser til en lækker topping, som får smag af både citron og olivenolie. Kål er den perfekte vintergrøntsag, som man fint kan have liggende i køleskabet i længere tid, og hvor man tit vil have en lille rest liggende. Du behøver ikke ret meget kål, for at kunne lave denne opskrift – måske bare en deciliter eller to i snittet tilstand.

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱