Pizza med krydrede farsboller, løg, cherrytomater og frisk basilikum

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pizza med krydrede farsboller, løg, cherrytomater og frisk basilikum

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. gode pizzabunde - forbagte eller som ubagt dej
  • 200 g mascarpone eller et vegansk alternativ
  • 1 pk. Den Grønne Slagter Veggie Fars
  • 1 dl bredbladet persille, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • Friskrevet muskatnød efter ønske
  • Salt og peber
  • 2 stk. bananskalotteløg, pillede og skåret i tynde skiver
  • 250 g blandede cherrytomater skåret i halve
  • Friske oreganoblade til servering
  • 80 g friskrevet parmesan til servering - eller vegansk alternativ
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 180 grader C.
  2. Læg pizzabundene på to bageplader, beklædt med bagepapir.
  3. Fordel mascarponeosten på pizzabundene og spred det ud i et jævnt lag.
  4. Bland Veggie Fars, hakket persille, hvidløg og muskatnød sammen i en skål og smag det til med salt og peber.
  5. Form ca. 24 små boller og fordel dem på pizzabundene.
  6. Top med skiver af skalotteløg og cherrytomaterne.
  7. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 min, indtil de er sprøde og farsbollerne er stegte.
  8. Pynt med friske oreganoblade og parmesanflager.
  9. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Så er det pizza-tid!

En lækker pizza kan få det til at rumle i maven hos de fleste, og her kan du endda glæde dig ekstra, hvis du gerne vil sætte tænderne i en vegetarisk pizza.

Vi gætter på, at grunden til, at pizza er så populær en spise er, at pizzaerne kan varieres i det uendelige, så alle kan få dækket lige præcis deres yndlingssmag. Mange forbinder pizzaer med kødprodukter som bacon og pepperoni, men da der er masser af smag i gode grøntsager, er en vegetarisk pizza mindst lige så lækker.

Her kører vi med den model, der hedder en Pizza Bianco, altså en såkaldt hvid pizza, fordi vi dækker pizzaen med mascarponeost – men se vores tips nedenfor til, hvordan du kan variere pizzaen. Vi pynter pizzaen med skalotteløg og tomater, som begge bliver dejligt søde under bagningen. Og så har vi trillet små boller af vores Veggie Fars, som vi har krydret godt med italienske smage som persille og hvidløg. En pizza, som de fleste virkelig vil elske!

 


Tips

  • Vi har smurt bunden på denne pizza med mascarponeost, som er en lækker og cremet friskost, der smager virkelig godt. Hvis du er mere til en ’rød’ pizza med tomat, eller gerne vil undgå mejeriprodukter, så kan du nemt lave en rød tomatsovs til pizzaen. Brug en dåse tomatkoncentrat, som du rører op med en spsk olivenolie, et nip salt, et nip sukker, en lille teske tørret oregano og så meget vand at sovsen kan smøres ud på pizzabunden. Den tager ingen tid at lave, og har den perfekte smag til en god pizza.
  •  Har du prøvet at komme grønkål på din pizza? Bare wow! Vend stykker af grønkål med lidt olie og en anelse salt, og læg det på pizzaen de sidste fem minutter af bagningen. Grønkålen bliver sprød og lækker og smager genialt sammen med farsbollerne og den cremede bund. I det hele taget er der masser af muligheder for at tilføje flere grønne elementer til din pizza – prøv for eksempel stykker af grillede artiskokker i olie eller vand. Du kan også tilføje nogle af disse dejligt søde grillede peberfrugter i olie, hvis du har en portion stående. De kan også bruges i sandwiches eller som topping på salater.
  • Server en lækker grøn salat af alt det gode fra grøntsagsskuffen til din pizza! De fleste grøntsager smager dejligt, hvis de bliver snittet fint og vendt med en god dressing af olivenolie, balsamico eddike, lidt salt og peber, og måske et strejf hvidløg. Du kan også lave en dejlig urtefrisk dressing med et par skefulde pesto, for eksempel denne persillepesto, som du rører med samme mængder citronsaft og olivenolie. Ren italiensk stemning i salatskålen!

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱