Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønner og gulerodshummus

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønner og gulerodshummus

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300-400 g gulerodshummus
  • 4 æg
  • 2 modne avocado, delt i halve
  • 2 spsk. nigellafrø
  • 50 g skyllet lucernespirer
PITABRØD
  • 1 ½ dl letmælk
  • 1 ½ dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 1 ½ tsk. havsalt
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk. sesamfrø
MARINEREDE BØNNER
  • 300 g dampede bobby beans eller haricots verts, afkølet
  • 300 g bælgede edamamebønner
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver
  • 100 g fintsnittet rødt spidskål
  • 1 dl hakket purløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
Print opskrift

Hjemmelavede pitabrød smager fantastisk og er heldigvis ikke særlig svære at lave. Vi guider dig her i opskriften til, hvordan du laver de bedste hjemmelavede pitabrød. Som fyld har vi lavet en bønnesalat, der sikrer en god mæthed.

 


Sådan tilbereder du retten

PITABRØD

1. Bland mælken og det kogende vand sammen i en skål.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sesamfrø), gem lidt af melet.

3. Ælt det hele grundigt sammen.

4. Stil dejen med et klæde over til hævning i 60 min.

5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen.

6. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.

7. Rul bollerne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.

8. Drys med sesamfrø og lad dem hæve i 15 min.

9. Bag pitabrødene ved 250° grader alm. ovn i ca. 7-8 min.

SERVERING

1. Kog æggene i ca. 7 min. så de er smilende

2. Bland bønnerne med de resterende ingredienser og smag til

3. Anret bønnerne på 4 tallerkener sammen med halve smilende æg og halve avocadoer drysset med nigellafrø

4. Pynt med lucernespirer

5. Servér med friskbagt pitabrød smurt med gulerodshummus

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱