
Hjemmelavede pitabrød til marinerede bønner og gulerodshummus
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300-400 g gulerodshummus
- 4 æg
- 2 modne avocado, delt i halve
- 2 spsk. nigellafrø
- 50 g skyllet lucernespirer
- 1 ½ dl letmælk
- 1 ½ dl kogende vand
- 25 g gær
- 1 ½ tsk. havsalt
- 150 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvedemel
- 2 spsk. sesamfrø
- 300 g dampede bobby beans eller haricots verts, afkølet
- 300 g bælgede edamamebønner
- 1 rødløg skåret i tynde skiver
- 100 g fintsnittet rødt spidskål
- 1 dl hakket purløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
PITABRØD
1. Bland mælken og det kogende vand sammen i en skål.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen sesamfrø), gem lidt af melet.
3. Ælt det hele grundigt sammen.
4. Stil dejen med et klæde over til hævning i 60 min.
5. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen.
6. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller.
7. Rul bollerne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.
8. Drys med sesamfrø og lad dem hæve i 15 min.
9. Bag pitabrødene ved 250° grader alm. ovn i ca. 7-8 min.
SERVERING
1. Kog æggene i ca. 7 min. så de er smilende
2. Bland bønnerne med de resterende ingredienser og smag til
3. Anret bønnerne på 4 tallerkener sammen med halve smilende æg og halve avocadoer drysset med nigellafrø
4. Pynt med lucernespirer
5. Servér med friskbagt pitabrød smurt med gulerodshummus
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.