Grillet sandwich med kyllingebryst og hjemmelavet grøn pesto

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillet sandwich med kyllingebryst og hjemmelavet grøn pesto

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Varm en grillpande op ved høj varme.
  2. Pensl imens alle skiverne af ciabattabrød med et tyndt lag olivenolie.
  3. Grill skiverne af brød på begge sider.
  4. Smør brødet med persillepesto.
  5. Top to af skiverne med tyndt skåret avokado, kyllingebryst, ærteskud og røde chiliskiver.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Luk sandwichen med de to resterende skiver grillet brød.

Velbekomme!

Den perfekte, grillede sandwich

Hvem elsker ikke den klassiske sandwich? Den er både nem at lave, god at have med på farten, og så er det den perfekte måde at få brugt de grøntsager, man måtte have i køleskabet. Det er med andre ord en perfekt grøn ledsager, når du ikke nødvendigvis spiser hjemme.

Men hvad med at grille din sandwich? Man kan nemlig også grille sin sandwich, og det smager helt forrygende. I opskriften har vi grillet brødet i lidt olivenolie, så det smager ekstra godt. Du kan også riste brødet i ovnen eller i brødristeren, hvis du skærer olien helt væk. Det vigtigste er, at brødet bliver tilberedt ved høj varme, så det får en grillet eller ristet smag.

Sammen med avokado, hjemmelavet persillepesto, ærteskud og vores lækre kyllingebryst med chili bliver det en helt igennem fremragende sandwich. Du kan både servere sandwichen for dine frokostgæster, hvor brødet stadig er lidt lunt, men du kan også sagtens tage den med på farten, hvor smagen af det grillede brød stadig fungerer supergodt.


Tips

  • Hvis du ikke har fået købt et nyt, friskt brød og kun har brød af lidt ældre dato liggende, så tøv ikke med at grille din sandwich. Daggammelt brød kan nemlig sagtens trylles til noget virkelig lækkert, når du pensler det med god olivenolie og griller det. Så får du også brugt lidt af dine rester.
  • Vi elsker selv vores opskrift på persillepesto. Den gør sig godt i sandwich, som tilbehør til en lækker tapas eller vendt i en pastaret. Du kan også ændre lidt i opskriften, hvis du har købt nogle økologiske gulerødder med top. Her kan du nemlig skifte persillen i opskriften ud med toppen fra gulerødderne, så du får brugt hele guleroden. Det smager også fantastisk godt i en sandwich. Uanset om du laver vores opskrift på persillepesto, eller du udskifter persillen med gulerodstoppe, så kan du sagtens gemme det i køleskabet i en ugens tid. Det kræver blot at du putter det i en lufttæt beholder eller et skoldet patentlågsglas. Så har du pesto til mange sandwiches i løbet af ugen. 
  • Kunne du godt tænke dig at lave lidt ekstra lækkert fyld til din sandwich, så har vi et par gode bud til dig. F.eks. kunne du tilføje syltede svampe, som giver den fantastiske smag af umami fra svampene, samtidig med at syltelagen giver svampene en dejlig syre. De er nemme at lave og giver så utroligt meget til din sandwich eller f.eks. i en pastaret. En anden klassiker, som også har mange anvendelsesmuligheder er syltede rødløg. De går godt i din sandwich, på rugbrødsmaden eller i din salat. De er ligesom svampene meget nemme at lave og smager forrygende. Du kan både gemme de syltede rødløg og de syltede svampe i lang tid. Det kræver blot, at du gemmer dem i et skoldet patentlågsglas.  

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.