Panini med fetaostcreme, tomater og spegepølse

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Panini med fetaostcreme, tomater og spegepølse

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. panini
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g fetaost
  • 1 spsk. friskrevet citronskal
  • 100 g tomater
  • 70 g Den Grønne Slagter Spegepølse
  • Evt. 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. frisk timian
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Mos fetaosten med en gaffel, og vend derefter creme fraiche, fintrevet citronskal og friskkværnet peber i. Smag efter, om cremen skal have lidt mere salt (fetaosten er salt i sig selv).
  2. Flæk de to panini, og smør skærefladerne med fetacremen.
  3. Skær tomaten i skiver.
  4. Fordel skiver af spegepølse og tomatskiver på de smurte underdele, drys med frisk timian og læg overdelen på.
  5. Tilbered de to panini i en toaster eller panini-grill, til brødet er sprødt, gennemvarmt og gyldenbrunt.
  6. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Lækker, lun panini med pølse og cremet feta

Vidste du, at ’panini’ betyder et lille brød på italiensk? Det er nemlig fra det italienske køkken, at vi har lånt denne superlækre version af en klassisk ’klap-sammen’, som man kunne kalde retten på godt dansk.

Det er netop dette lille brød, der har lagt navn til den karakteristiske panini-grill, hvor to varme grill-legemer lægger sig omkring en sandwich, og varmer brød og fyld igennem. Der er godt med vægt i det øverste grill-legeme, så sandwichen får et godt tryk, og dermed får en lækker, sprød skorpe og et smeltende, ostet indre. Og hvem er ikke fan af sådan en lun ostemad..??

Hvis du ikke har en panini-grill, så kan en helt almindelig toaster også køre det, ligesom du kan varme sandwichen i både ovn og på en stegepande. I begge tilfælde er det en god idé at lægge lidt vægt på sandwichen – med en paletkniv eller en burgerpresser, så paninien bliver tæt og lækker.

En superlækker ret, som er nem at lave, særligt hvis du har den krydrede creme klar i køleskabet, hvor den snildt kan holde et par dage. Vi har brugt ’rigtige’ paninibrød i opskriften, men to stykker af dit daggamle surbrød eller andet godt brød kan også fint løse opgaven. På den måde får du endda brugt dit gamle brød på en god måde, og undgår madspild. Pensl eller spray eventuelt med en anelse olivenolie, hvis brødet er lidt tørt.

 


Tips

  • Fetaost – også kaldet hvid ost eller salatost – er en lækker, cremet hvid ost, som ofte bruges i salater. Den opbevares i en saltlage, eller godt emballeret i sin karton, og har god holdbarhed i køleskabet. Derfor er det tit lige den ost, man har ’ved hånden’, når man er i køkkenet. Fetaen smelter sammen med creme fraichen og bliver til en skøn, varm og krydret creme. Hvis du ikke har feta i huset, så kan du nemt bruge andre former for ost. Prøv for eksempel at rive parmesan, og blande med creme fraichen og de nævnte krydringer – det bliver til en virkelig lækker creme, som både kan bruges i kolde og varme sandwiches, eller på salater, hvis du får rester til overs.
  • Spegepølsen giver en dejlig, krydret smag til paninierne, ikke mindst når den varmes op i panini-grillen. Men du kan bruge mange andre former for pålæg i denne opskrift, for eksempel vore hamburgerryg, der også tilføjer den lækre røgede og salte smag til sandwichen.
  • Vi har kommet tomater i sandwichen for at give den lækre varme klap-sammen et friskt og sundt pust. Men det er nu ikke nogen dårlig ide at supplere måltidet med en lækker grøn salat eller et fad gnavegrønt. Og hvis du har lidt af fetacremen til overs, kan du endda bruge cremen som en lækker dip til dine gulerodsstave, peberfrugt-bjælker, agurkepinde eller friske, sprøde radiser. Den kølige, salte smag og det lille krydrede strejf af citron og peber er et perfekt match til de fleste grøntsager!

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱