Hamburgerryg på fladbrødmed ærtepuré, grillet broccoli og syltet majroe

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hamburgerryg på fladbrødmed ærtepuré, grillet broccoli og syltet majroe

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 16 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
  • 4 stk. delpane klassisk græsk fladbrød
  • 300 g broccoli skåret i skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og kværnet peber
  • 150 g syltede majroer, fra din etniske købmand
ÆRTEPURÉ
  • 1 grofthakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 800 g optøede ærter
  • 1½ dl creme fraiche 18%
  • 1 dl hakket frisk mynte
  • Salt og kværnet peber
PYNT
  • Ærteskud
Print opskrift

Hamburgerryg smager skønt og kan gøre frokosten eller aftensmaden lidt hurtigere. Vi har her brugt hamburgerryggen på et stykke fladbrød og toppet med broccoli og ærtepuré. Så har du en lækker ret på under 20 min. 

 


Sådan tilbereder du retten

ÆRTEPURÈ

1. Bring, løg, hvidløg og vand i kog i gryde under låg.

2. Lad det simre i ca. 2-3 min. under låg og lad efterfølgende blandingen køle lidt af.

3. Tilsæt ærter samt creme fraiche og blend med en stavblender til en passende konsistens - smag til med mynte samt salt og peber.

 

GRILLET BROCCOLI

1. Vend forsigtig broccoli med olie og grill dem på en grillpande ved høj varme, ca. 2-3 min de må gerne have bid.

 

SERVERING

1. Del fladbrødet i 4 trekanter hver.

2. Smør fladbrødet med ærtepuré. Fordel hamburgerryg, grillet broccoli og syltede majroer på fladbrødet. '

3. Pynt med ærteskud og server.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 504
Energi (kcal) 96 486
Energi (kJ) 404 2034
Fedt (g) 2.4 12
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 3.9
Kulhydrater (g) 14 72
- heraf sukkerarter (g) 3.5 18
Kostfibre (g) 3.4 17.2
Protein (g) 6 30
Salt (g) 0.4 2.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱