Brød til sandwich

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Brød til sandwich

  • 1 t. 10 min.

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 3 dl lunkent vand
  • ½ dl olie, fx rapsolie
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 1 sammenpisket æg
  • 25 g hørfrø
  • 25 g solsikkekerner
Print opskrift

En opskrift på 12 stk. lækre brød til sandwich - her drysset med en topping i form af hørfrø og solsikkekerner. Toppingen kan du dog variere med de frø, kerner eller nødder, som du holder af.

 


Sådan tilbereder du retten

Hæld kærnemælk, vand, olie og salt i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.

Tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et køkkenbord og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i ca. 40 min.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud til et kvadrat på cirka 15×45 cm.

Skær 12 kvadratiske stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med frø og kerner.

Lad dem hæve i yderligere ca. 30 min.

Bag dem ved 225 °C i ca. 12 min. og lad dem køle af på en rist.

 


Tips

Du kan variere din topping med de frø, kerner eller nødder du holder af.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.