
Brød til sandwich
- 1 t. 10 min.
Ingredienser
- 2 dl kærnemælk
- 3 dl lunkent vand
- ½ dl olie, fx rapsolie
- 1½ tsk. salt
- 50 g gær
- 450 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 1 sammenpisket æg
- 25 g hørfrø
- 25 g solsikkekerner
Sådan tilbereder du retten
Hæld kærnemælk, vand, olie og salt i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
Tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et køkkenbord og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i ca. 40 min.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud til et kvadrat på cirka 15×45 cm.
Skær 12 kvadratiske stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med frø og kerner.
Lad dem hæve i yderligere ca. 30 min.
Bag dem ved 225 °C i ca. 12 min. og lad dem køle af på en rist.
Tips
Du kan variere din topping med de frø, kerner eller nødder du holder af.
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.