Couscoussalat med kyllingebrystsamt vandmelon og bønnemos

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Couscoussalat med kyllingebrystsamt vandmelon og bønnemos

 • 25 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Hak chili fint.
 2. Bland couscous med citronsaft, hakket chili, olivenolie, salt og hakket mynte.
 3. Skær vandmelon i tern.
 4. Hak ristede mandler.
 5. Anret i en bowle ”To Go” eller stor dyb tallerken: I bunden anrettes couscousblandingen. Læg derefter, i små bunker, vandmelon, rødløg, fetadrys og ristede mandler oven på couscousblandingen, og top med hvid bønnemos.
 6. Fold skiver af Den Grønne Slagter Kyllingebryst med grøntsager, og læg dem på salaten.

Velbekomme!

 

Saftig couscoussalat med kylling

En juicy salat med masser af søde og syrlige smage og lækre skiver af Den Grønne Slagter Kyllingebryst med grøntsager på toppen? Det må da være noget nær den perfekte madpakke. Her får du nemlig både kød, frugt, grønt, ost og bælgfrugter i ét eneste måltid, og det må være lige spot on, hvis du ønsker en lidt sundere dag med afveksling på menuen.

Couscoussalaten kan både pakkes ned som madpakke som en lækker bowl i en lille skål med en god lukning, eller den kan anrettes på et fint fad og serveres med det samme. Lige meget hvad, så er der i hvert fald et fuldgyldigt måltid til en aktiv livsstil klar på kort tid.

Couscous er små hvedekorn, der ofte er forkogte, så de bare skal overhældes med kogende vand og stå og trække lidt. Det er et produkt, som anvendes meget i det nordafrikanske køkken, hvor couscous både spises som en del af kolde og varme retter. Hvis du ønsker et lidt mere nordisk produkt med en anden ernæringsprofil, så kan du lige så godt bruge nogle af vores nordiske kornsorter som perlebyg eller perlespelt.

Vi topper med cremet bønnemos – og så naturligvis med lækre skiver af vores Den Grønne Slagter Kyllingebryst med grøntsager, som er magert kyllingebryst tilsat 30 procent persillerod, pastinak, fennikel og sød kartoffel. For at give et ekstra pift har vi smagt til med knust sort og hvid peber samt grøn og rød peberfrugt. Vi håber det giver dig lyst til at spise sundt!

 


Tips

 • Bønnemosen er en lækker cremet ledsager, der også giver mæthed i denne ret, men du kan efter valg erstatte den med en anden creme af bønner eller bælgfrugter. Det giver nemlig lækker fylde i maven. Prøv for eksempel en af vores to forslag til hummus, for eksempel rødbedehummus med flot farve fra rødbeden, eller den lækre gulerodshummus med en svag sødme fra gulerødderne. Du kan også bruge en færdigkøbt hummus som topping på salaten.
 • Her i opskriften har vi brugt frisk mynte, som giver en skøn, grøn og frisk smag til salaten. Men du kan også bruge andre urter. Frem for alt er persille et klassisk valg, når der er tale om couscoussalat – og bare brug rigeligt! Hak masser af klassisk dansk kruspersille, eller brug den lidt mere sydeuropæiske bredbladede persille, og vend i salaten. Der er nemlig næsten ikke noget, der føles sundere end at sidde med en skål salat, der er helt grøn af krydderurter!
 • Vandmelonen er en lækker sød makker at invitere med i denne salat, men der er mange andre former for frugt eller grønt, der kan trække den samme vej. Det er for eksempel helt old school lækkert med tern af små søde tomater oven på en couscoussalat, hvor den søde og syrlige tomatsaft siver ned og er med til at marinere couscous-kornene.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.