
Vietnamesiske forårsruller
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 8 stk. rispapir
- 1 pande med lunken vand til udblødning af rispapiret
- 100 g spidskålsblade i 10x10 cm stykker
- 8 skiver rullet Den Grønne Slagter veggie pålæg med peberfrugt
- 2 avocado i skiver
- 1 mango i skiver
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 2 dl thai basilikum blade eller koriander
- 1 dl lime saft
- 1 spsk. fish sauce
- 1 spsk. rørsukker
- 2 tsk. finthakket rød chili
- 1 spsk. ristede sesamfrø
- Sød chili sauce, peanutbutter dip, soya sauce
Sådan tilbereder du retten
DRESSING
1. Ryst alle ingredienser sammen til dressingen undtagen sesamfrø.
2. Klargør alle ingredienser i små skåle.
VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER
1. Fyld en stegepande med lunken vand til at blødgøre rispapiret i.
2. Kom det udblødte stykke rispapir på et skærebræt, kom fyldet på i angivne rækkefølge 1/3 inde på rispapiret. Fyldet skal svare til en alm. størrelse rispapirrulle.
3. Hold fast om fyldet og rul stramt omkring fyldet.
4. Fold enderne ind og rul videre til der ikke er mere rispapir.
SERVERING
1. Lav alle ruller klar, lige inden servering skæres de i 2-3 stykker og anrettes på et fad.
2. Kom asiatisk sauce i en lille skål og drys med sesamfrø.