Vietnamesiske forårsruller med Veggie Pålæg

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Vietnamesiske forårsruller med Veggie Pålæg

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 8 stk. rispapir
  • 1 flad skål med lunkent vand til udblødning af rispapiret
FYLD DRESSING
  • 1 dl limesaft
  • 1 spsk. fish sauce
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 tsk. finthakket rød chili
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
TILBEHØR
  • Sød chili sauce, peanutbutter dip (se Tips), soya sauce
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Klargør alle ingredienserne til fyldet og anret dem i små skåle eller på et stort fad: Skyl spidskålen og skær de enkelte blade ud i stykker á 10 x 10 centimeter. Skyl og flæk avocadoen, fjern stenen, grav kødet ud i ét stykke med en ske, og skær i skiver på langs. Del mangoen ved at skære med en skarp kniv langs hver side af stenen. Fjern skallen og skær kødet i skiver på langs. Skyl peberfrugten og skær i smalle strimler. Skyl koriander eller basilikum, og dup tør.
  2. Rul Veggie Pålægsskiverne sammen til små ruller.
  3. Kom alle ingredienserne til dressingen, undtagen sesamfrø, i et glas med låg eller en jævningeryster, og ryst alle ingredienser sammen, til sukkeret er opløst.
  4. Fyld en bred og flad skål med lunkent vand til at blødgøre rispapiret i. Det gøres nemmest ved, at du hurtigt dypper hver side af rispapiret i vandet, og derefter med det samme lægger det våde papir på en tallerken eller et skærebræt, så papiret ikke krøller sammen i hænderne på dig.
  5. Læg det udblødte stykke rispapir på et skærebræt, og kom fyldet på i den angivne rækkefølge 1/3 inde på rispapiret. Fyldet skal svare til en alm. størrelse rispapirrulle.
  6. Hold fast om fyldet og rul stramt omkring fyldet. Fold enderne ind og rul videre til der ikke er mere rispapir.
  7. Lav alle ruller klar. Lige inden servering skæres hver rulle i 2-3 stykker med en skarp kniv, og anrettes på et fad.
  8. Kom asiatisk sauce i en lille skål og drys med sesamfrø.
  9. Spis rullerne med fingrene eller pinde, og dyp hver skive i den asiatiske dip.

 

Den asiatiske klassiker, der passer perfekt i din madpakke

De friske vietnamesiske forårsruller er milevidt fra den traditionelle dybstegte forårsrulle, og et genialt og kreativt indslag i madpakken eller på aftensbordet. Her svøbes masser af lækre urter, grøntsager og andet fyld i et tyndt lag rispapir – faktisk er der næsten tale om salat i stænger, og det er ikke så mærkeligt, at de lette, grønne ruller efterhånden er blevet en meget populær spise herhjemme!

Her kommer rullerne i en ren vegetarisk version, fordi vi fylder rullerne med vores populære Veggie Pålæg. Det er vegetarisk skiveskåret pålæg, som er lavet på en base af æggehvide og rapsolie, og med en dejlig mild smag og fin struktur, der gør sig godt i de aromatiske ruller.

Med Vietnam-rullerne på dit repertoire har du altid en nem og grøn ret på hånden til madpakken. Rullerne er hurtige at rulle sammen på vej ud af døren, hvis fyldet er klart, men du kan faktisk også forberede dem aftenen i forvejen. Bare sørg for at pakke rullerne sammen hver for sig i film, og læg på køl. Tag lidt af din yndlingsdressing med i en lille beholder – og du har dagens mest populære madpakke i tasken!

Velbekomme!

 


Tips

  • Prøv at servere en lækker og nem peanut-dip til dine ruller! Rør to spsk peanutbutter med saften af en lille limefrugt, en tsk rørsukker, en spsk sojasauce og en spsk sød chili. Det giver en skøn, cremet og pikant sauce til rullerne. Hvis du får rester til overs, så kan saucen også bruges som dressing til en sprød salat. 
  • Du kan bruge alle former for sprøde grøntsager i dine ruller, alt efter hvad du har lyst til. Både fintsnittede gulerødder, hele blade af icebergsalat, agurk i tynde bjælker og fennikel i strimler er lækre sprøde elementer i en rulle.
  • Koriander og thai basilikum kan erstattes eller suppleres af mynte.
  • Du kan med fordel bruge de vietnamesiske forårsruller i madpakken. Evt. sammen med Rodfrugt rösti med rødbedehummus og jægerpølse.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.