Frikadeller med honningbagte rødbeder og spidskålsslaw

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Frikadeller med honningbagte rødbeder og spidskålsslaw

  • 1 t. 0 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 8 stk. Den Grønne Slagter Frikadeller
  • 300 g rødbede, skrællet og skåret i både
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 3 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • ¼ stk. spidskål, snittet fint på et mandolinjern
  • 1 stk. gulerod, revet meget groft
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 2 spsk. ristede græskarkerner
  • 4 skiver groft surdejsbrød
  • 2 citronbåde
  • Friske spirer
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen ved 170 grader.
  2. Vend rødbedestykkerne med olivenolie, honning og balsamico eddike.
  3. Bag rødbederne i et ovnfast fad i ca. 40 min. tildækket med stanniol.
  4. Lad rødbederne køle helt ned, inden de kommes på salaten.
  5. Bland imens spidskålen, revet gulerod, hakket persille, mayonnaise, grov sennep og citronsaft sammen i en røreskål.
  6. Kom salaten i en passende madkasse, og top med bagte rødbeder, frikadeller og citronbåde.
  7. Pynt med friske spirer, og server med surdejsbrød.

Velbekomme! 

 

Frikadeller med rodfrugter og slaw

Frikadeller er måske en af danskernes absolutte frokostfavoritter. Det er ikke uden grund, for den hyggelige og velkendte smag fra frikadellerne gør sig godt på så mange forskellige måder. Om det er på rugbrød, i en sandwich, til kartofler eller som her sammen med lækre rodfrugter og en dejlig ’slaw’, som er et andet navn for en kålsalat, så smager de bare godt.

Vi har valgt at lave vores frikadeller lidt lettere end de fleste andre frikadeller. Frikadellefarsen er rørt af magert svinekød, løg og kartofler. Vi bruger kartoffelmel for at undgå mælk, æg og hvedemel, som ikke alle kan tåle. Frikadellen er let krydret, så den passer til hele familien. 

Spidskålsslawen er meget nem at lave, og så smager den rigtig godt med den klassiske sennepskrydring. Lav f.eks. en stor portion til aftensmaden, og brug så slawen til frokosten eller madpakken dagen efter sammen med frikadellerne. Eller lav en stor portion, så du har til frokost i mange dage. Du kan nemlig sagtens gemme din slaw i flere dage i en lufttæt beholder.

 


Tips

  • Vi er ret vilde med de ovnbagte rødbeder i denne opskrift. De har en lækker sødme fra honningen og en dejlig syre fra balsamicoeddiken. Nærmest bedst af alt kan rødbederne sagtens gemmes og bruges over nogle dage. For at du ikke skal stresse over frokosten om morgenen, kan du med fordel lave rødbederne dagen før. Du kan også sagtens lave rødbederne sammen med en lækker gedeost og så bruge de resterende rødbeder til frokosten dagen efter. 
  • Hvis du ikke er så meget til rødbeder, kan du sagtens udskifte dem med andre rodfrugter. Du kan blandt andet bruge jordskokker, persillerødder eller gulerødder. Måske har du lyst til at blande dem og få en god blanding af de mange lækre rodfrugter, vi har i Danmark. Rodfrugter smager godt og er en god måde at gøre dine måltider lidt grønnere. Du kan også bruge vores opskrift på Bagte stykker af knoldselleri. Her har vi ikke brugt honning som til rødbederne – i stedet kommer der en naturlig sødme fra sellerien, som gør sig rigtig godt i retten.
  • Retten her er både fremragende til frokosten derhjemme, eller hvis du skal have den med på farten. Hvis du bliver lige så stor fan af opskriften, som vi er, så lav en stor portion og gem den i forskellige lufttætte beholdere, som er gode at tage med på farten. Så har du en nem, grøn og lækker frokost til flere dage, som du har forberedt på under en time. Hvis du spiser frokosten derhjemme, så kan du med fordel lune frikadellerne i ovnen inden, så de nærmest smager, som om de var frisklavet. 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 640
Energi (kcal) 165 1054
Energi (kJ) 689 4411
Fedt (g) 8.2 53
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.5 9.4
Kulhydrater (g) 18 118
- heraf sukkerarter (g) 7.3 46
Kostfibre (g) 1.6 10.0
Protein (g) 5 30
Salt (g) 0.4 2.6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱