Gulerodsfritter

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Gulerodsfritter

 • 30 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 4 store gulerødder
 • 2 spsk. god olivenolie
 • 4 stilke timian
Print opskrift

Opdag magien ved nogle af de mest simple ingredienser med vores ovnbagte gulerodsfritter. En sprød nydelse med et strejf af olivenolie og timian, der lover at løfte enhver middag. Alt i alt et lækkert komplement til dit aftensmåltid, som de fleste vil sætte til livs med stor begejstring.

 


Sådan tilbereder du retten

 1. Tænd ovnen på 180 grader
 2. Skrub gulerødderne, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Skær dem i grove ’fritter’, og kom dem i en skål med olivenolie og timianstilke. Vend godt rundt i skålen og gnid gerne timianstilkene lidt, så smagen fordeler sig på fritterne.
 3. Læg fritterne i en lille bradepande, beklædt med bagepapir, drys med salt og friskkværnet peber, og bag dem gyldne og sprøde. Det tager cirka 30 minutter.
 4. Servér de sprøde gulerodsfritter - det kunne eventuelt være med veggie schnitzler og en frisk salat.
 5. Velbekomme!

 


Tips

 • Du kan eventuelt servere gulerodsfritterne som en nem og lækker gang hyggemad. Tilbyd en lille skål krydret salsa eller ketchup til dypning ved siden af.
 • Gulerods-fritter er et lækkert og let alternativ til de klassiske ovnkartofler, men prøv også nogle andre grøntsagsfritter for variationens skyld. Hvad, for eksempel, med fritter af søde kartofler, som du krydrer med lidt røget paprika for en lækker ’smokey’ smag? Eller disse delikate stykker af knoldselleri, bare skåret som fritter? Husk en god dip til – det kunne være denne skønne, aromatiske tartarsauce med friske krydderurter.

 

Mere tilbehør fra Den Grønne Slagter

Vores gulerodsfritter er kun begyndelsen i universet af tilbehør. Læs mere og lad dig inspirere af vores lækre tilbehør, som komplementerer enhver ret om det er til frokost eller aftensmad.

Find mere tilbehør her

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 139
Energi (kcal) 119 165
Energi (kJ) 496 688
Fedt (g) 10,0 14
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1,2 1,7
Kulhydrater (g) 8 11
- heraf sukkerarter (g) 3,7 5
Kostfibre (g) 2,6 3,6
Protein (g) 1 1
Salt (g) 0,1 0,1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱