Nem hjemmelavet hummus med paprika

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Nem hjemmelavet hummus med paprika

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 200 g kogte kikærter, drænet for vand
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
Print opskrift

Lav lækker cremet hummus på 10 minutter

Prøv denne nemme og velsmagende opskrift på hjemmelavet hummus med et subtilt twist af paprika. Denne skønne dip er ikke kun en fryd for smagsløgene, den er også enkel at tilberede. På bare 10 minutter kan du lave en cremet hummus, der vil imponere til enhver lejlighed.

Paprikaen tilføjer et strejf af farve og røg til den klassiske dip, mens olivenolien giver en frisk smag.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kom kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, spidskommen, olivenolie og vand i en blender.
  2. Blend det hele, indtil hummussen får en cremet konsistens.
  3. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt.
  4. Servér hummussen i en skål, og hæld en lille smule olivenolie ud over.
  5. Drys med paprikapulver til sidst.
  6. Velbekomme!

 


Tips

Giv din hummus en ekstra smagsdimension med urter og chili

Skab en forfriskende variation af hummus ved at tilføje friske urter og en snert af chili. Prøv bredbladet persille, basilikum, koriander eller jalapenos for at tilføje en uventet og lækker smagsdimension til din hummus.

Lav denne rødbedehummus

 

Lav grøntsagsstave med hummus som dip

Fuldend din hummusoplevelse ved at servere den med friske grøntsagsstave. Gulerødder, agurker og peberfrugter er perfekte match til den cremede hummus. Find inspiration til, hvordan du kan bære dig ad med vores opskrift på grøntsagscrudité.

Brug også hummus i quinoasalat

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 175
Energi (kcal) 270 474
Energi (kJ) 1132 1982
Fedt (g) 19.1 33
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.4 4.2
Kulhydrater (g) 19 34
- heraf sukkerarter (g) 3.0 5
Kostfibre (g) 5.5 9.6
Protein (g) 7 12
Salt (g) 2.0 3.5
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱