
Crudité med snittede grøntsager og bønnedip
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g blandede grøntsager skåret i stave
- 1 pk. Den Grønne Slagter Kalkunbacon i skiver
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g edamamebønner, uden bælg
- 100 g ærter fra frost eller friske
- 12 friske mynteblade
- 2 spsk. flødeost
- Saften af ½ citron
- 1 fed hvidløg, pillet
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
Grønt og kalkunbacon
- Gør dine blandede grøntsager i stand, og anret udvalget af grøntsagsstave smukt på et passende fad.
- Læg skiver af kalkunbacon på en bageplade, beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 20 min ved 170 grader.
- Lad skiverne køle helt ned og knus dem til groft smulder ned i en skål.
Grøn dip
- Bring en gryde letsaltet vand i kog, og blancher edamamebønnerne og ærterne i to minutter.
- Hæld vandet fra og skyl dem i koldt rindende vand.
- Lad dryppe af i nogle minutter.
- Blend bønnerne og ærterne i en foodprocessor sammen med myntebladene, flødeost, citron og hvidløg, indtil du har en homogen masse.
- Smag til med salt og peber.
- Kom dippen i en passende skål og drys med et generøst sprødt drys kalkunbacon.
- Server med det samme. Eller brug retten som en lækker snack ’ud af huset’.
- Velbekomme!
Tips
En grønnere snackservering
Grøntsagsstave med dip kan nemt gøre det op for chipsskålen, når der skal hygges. Skal der skrues ekstra op for de grønne ingredienser, kan du servere crudité med en grøn cocktail til. Vores grønne cocktail indeholder masse forskellige grøntsager og frugter med en god friskhed og syrlighed, som æbler, fennikel, bladselleri og citronmelisse.
Prøv vores Greenilicious cocktail
Tilbehør til crudité
Oprindeligt er crudité tænkt som en snack, men den kan også sagtens udgøre en del af et større måltid. Du kan eksempelvis servere grøntsagsfadet med dip, brød og frikadeller til. Eller fadet kan indgå som en ret på et stort buffet-, picnic- eller tapasbord.
Se Den Grønne Slagter Frikadeller
Flere idéer til crudité
På dette grøntsagsfad har vi valgt at servere agurk, gulerødder, rød peber, fennikel og rå grønne bønner. Men der er frit slag, alt efter årstid og dit humør, så bare tænk kreativt, når du vælger grøntsager til det grønne snackfad.
Vi kan for eksempel foreslå: grønne asparges, hvide skrællede asparges, minimajs, daikon/kinaradise, gul peberfrugt, gulerødder i andre farver, små buketter af blomkål eller helt friske squash – eller måske de nye aspargeskål, der er lange, slanke broccoliplanter. Du kan også vælge sprøde frugter som pærer eller æbler.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.