
Bearnaisemayo: En ægte luksusdip
- 10 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. hvidvinseddike eller bearnaise essens
- 2 dl olie
- 2 spsk. finthakket estragon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- evt. 1 spsk. vand
Sådan tilbereder du retten
- Kom æggeblomme, citronsaft, dijonsennep, hvidvinseddike eller bearnaise-essens ned i et højt og smalt glas.
- Kom en stavblender helt ned i bunden, og træk blenderen op og ned, imens den kører. Tilsæt imens olien i en tynd stråle, lidt efter lidt. Hvis der kommer for meget olie i ad gangen, skiller den.
- Blend indtil mayoen er helt lind og cremet.
- Tilføj hakket estragon, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
- Tilføj evt. lidt vand, hvis den er for tyk.
- Servér bearnaisemayonnaisen som tilbehør til salater, på en sandwich eller som dip.
- Velbekomme!
Tips
Servér bearnaisemayo som dip
Bearnaisemayo er en dip, der er lidt ud over det sædvanlige. Prøv at servere den sammen med friske grøntsagsstave og sprøde veggie nuggets. Kombinationen af de mundrette snacks og den cremede dip med estragon kan noget særligt.
Se opskrift på veggie nuggets og grønt
Gå all in på hjemmelavede elementer
Det kan bare smages, når mad er hjemmelavet, og det er denne bearnaisemayo et klart bevis på. Har du god tid en dag, kan du gå all in på de hjemmelavede elementer og bage dine egne sandwichbrød. Så kan du samle en smagfuld sandwich smurt med hjemmelavet bearnaisemayo og dit yndlingsfyld.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 113 |
Energi (kcal) | 753 | 850 |
Energi (kJ) | 3150 | 3554 |
Fedt (g) | 82.3 | 93 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 10.4 | 11.8 |
Kulhydrater (g) | 1 | 2 |
- heraf sukkerarter (g) | 0.1 | 0 |
Kostfibre (g) | 0.3 | 0.3 |
Protein (g) | 2 | 2 |
Salt (g) | 1.5 | 1.7 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.