Små indbagte farsbrød i sprød fillodejmed tzatziki af radiser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Små indbagte farsbrød i sprød fillodejmed tzatziki af radiser

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 350 g Den Grønne Slagter Veggie Fars
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gode håndfulde grønkål, finthakket
  • 1 dl soltørrede tomater, finthakket
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 4 ark fillodej
  • 50 g smør, smeltet eller et plantebaseret alternativ
  • 2 spsk. blå birkes
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Bland Veggie Fars, hakket skalotteløg, hakket hvidløg, hakket grønkål, soltørrede tomater, revet citronskal og muskatnød sammen i en skål.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Pensl et ark fillodej med et tyndt lag smeltet smør, så det dækker hele arket.
  4. Læg et ark fillodej over det penslede ark.
  5. Fold det midt over på den korte led.
  6. Form halvdelen af den rørte fars til en pølse, der svarer til den længste bredde på filodejen, og læg pølsen forneden på arket. 
  7. Rul farspølsen stramt op i filodejen til en lang rulle.
  8. Pensl overfladen med et tyndt lag smør og drys med birkes.
  9. Læg rullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Tænd for ovnen ved 180 grader C.
  11. Gentag processen med de sidste to ark fillodej og Veggie Fars.
  12. Skær hver rulle i 6 lige store stykker og fordel dem på bagepladen, så de ikke er for tætte sammen.
  13. Bag rullerne sprøde og gyldne – ca. 30 min.
  14. Tilbered imens tzatzikien.
  15. Skær radiserne i små både og kom dem i en skål.
  16. Vend radiserne sammen med yoghurt og hvidløg.
  17. Smag til med salt og peber.
  18. Kom det hele i en passende skål og server med det samme som tilbehør til de sprøde farsbrød.
  19. Pynt evt. med frisk kørvel og tallerkensmækkere.

Velbekomme!

 

Skønne vegetariske farsbrød med kølig radise-tzatziki

Der er bare et eller andet vildt hyggeligt over et farsbrød, ikke mindst når det er indbagt i en sprød og lækker dej…

Her har vi brugt vores plantebaseret Veggie Fars, og så tilsat grøntsager i form af grønkål og soltørrede tomater. Og endelig er det traditionelle store farsbrød blevet til en hel buket af individuelle mini-farsbrød. En rigtig delikat måde at spise på – og mon ikke også der er nogen, der kunne blive fristet til at spise et minifarsbrød som håndmad!

 


Tips

  • En af de mange fordele ved at lave mad med bl.a. plantebaseret fars er, at du kan give retten lige den karakter, du har lyst til. I denne opskrift har vi krydret med hvidløg, citron og muskatnød, der er et supergodt match til fars, grønkål og tomater. Men du kan krydre i mange andre retninger, hvis du vil. Prøv for eksempel med BBQ krydderi, hvidløg, løgpulver og lidt ketchup, hvis du går efter fornemmelsen af et amerikansk-inspireret ’meat loaf.’
  • Har du appetit på tilbehør til dine vegetariske farsbrød? Så kan vi absolut anbefale at servere et lækkert tilbehør i form af en gang ovnbagte kartofler til. Tilbered for eksempel som græske kartofler, hvor stykker af skrællede kartofler vendes med olivenolie, citronsaft, oregano og salt og peber, inden de bages møre og gyldne i ovnen. Du kan også servere de skønne søde kartofler a la Hasselback til farsbrødene. En lækker grøn salat til skader heller ikke.
  • Farsbrød på madpakke? Ja da! Du får hele 12 små farsbrød ud af denne portion, så mon ikke der bliver et par stykker til overs, som kan ryge i madkassen. Suppler med en box med en salat af sprøde grøntsager – og husk endelig at få den sidste radise-tzatziki med som dip!

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱