
Spyd med Veggie Deller og tzatziki
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
Ovnbagte tomater- 200 g cherrytomater på stilk
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. god balsamicoeddike
- Friske oreganoblade efter ønske
- 1 agurk
- 1½ dl græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- Fintrevet salg af ½ økologisk citron
- Salt og peber
- 10-12 stk. Veggie Deller
- 2 stk. bambusspyde eller metalspyd
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl feldsalat
- Bredbladet persille efter ønske
- 2 stk. fuldkornspita
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 165 grader.
- Skyl tomaterne, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Bland olivenolie og balsamicoeddike sammen, hæld det over tomaterne og drys med oregano blade. Bag tomaterne i 20 min.
- Tilbered tzatzikien: Flæk agurken og skrab den bløde kerne ud med en teske. Riv agurken groft, og pres vandet ud af den revne agurk.
- Pil hvidløgsfeddet og pres det ned i den græske yoghurt. Skyl citronen, og riv skallen fra en halv citron ned i yoghurten.
- Vend den revne agurk sammen med yoghurt blandingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Find to spyd frem af enten metal eller træ. Fordel dellerne på de to spyd.
- Varm spyddene med deller på en pande over medium varme. Sørg for, at alle sider bliver varmet igennem.
- Lun pitabrødene og skær en åbning i dem.
- Fyld brødene med feldsalat, en skefuld tzatziki og de varme veggie dellespyd. Pynt med bredbladet persille,
- Server de fyldte pitabrød med det samme, sammen med de lune, bagte tomater.
Velbekomme!
Lækre Veggie Deller på spyd med sydlandsk tilbehør
Man behøver ikke at være et barn for at synes, at mad bare ER lidt sjovere, når den serveres på spyd! Derfor har vi sat en pind igennem vores Veggie Deller, inden vi varmer dem, og serverer dem i et lunt pitabrød med frisk, grøn salat, en cremet tzatziki og en omgang skønne, søde bagte tomater.
Vi håber, at du bliver vild med vores Veggie Deller, som blandt andet er lavet på protein fra nordiske bælgfrugter og smagt til med sort og hvid peber og et strøg muskatnød – en helt klassisk delle-krydring. De er nemme at varme, og kan bruges til et væld af retter, når det både skal være plantebaseret, nemt og hurtigt på samme tid.
Tips
- Det ser festligt ud, når ting serveres på spyd, og hvis du har lyst, kan du opgradere med endnu flere grøntsager til spyddet. Skær stykker af rød peberfrugt eller halve champignon, og sæt dem på spyddene mellem Veggie Dellerne, og lad dem stege med på panden. Både peberfrugt og champignon smager skønt, selvom de ikke bliver stegt helt igennem, så nyd de lækre konsistenser som kontrast til de velsmagende Deller.
- Er du også vild med friske krydderurter? Så var det måske noget at prøve den version af den lækre tzatziki, hvor du kommer en masse friskklippet dild i den lækre, kølige creme. Det giver en skøn smag, der passer perfekt til de lune Deller og de søde, bagte tomater. Hvis du er mere til basilikum, så er det heller ikke noget dårligt match til en god tzatziki.
- Har du lyst til et alternativ til at servere spyddene med lune Deller i et pitabrød – selvom det både er en sjov og praktisk løsning? Hvis du vil have en lidt mere ’aftensmads-agtig’ fornemmelse af dit måltid, så server spyddene med ovnbagte kartofler. Vend små kartofler med olie og din yndlings krydderblanding, f.eks. citronpeber, og bag til kartoflerne er helt møre og med lidt brune kanter. Kombinationen af en lun Delle, en bagt tomat, en sprød kartoffel og den kølige tzatziki er bare… mums!
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.