Tzatziki

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Tzatziki

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Tzatziki
  • 1 agurk
  • 1½ dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • Fintrevet skal af ½ økologisk citron
  • Salt og peber
Print opskrift

Nyd den forfriskende smag af en hjemmelavet tzatziki. Denne klassiske dip er lavet på græsk yoghurt, agurk, hvidløg og citron, og den er perfekt som tilbehør til grøntsager eller grillretter. Følg blot de få trin nedenfor, god fornøjelse!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Flæk agurken og skrab den bløde kerne ud med en teske.
  2. Riv agurken groft, og pres vandet ud af den revne agurk.
  3. Pil hvidløgsfeddet og pres det ned i den græske yoghurt.
  4. Skyl citronen, og riv skallen fra en halv citron ned i yoghurten.
  5. Vend den revne agurk sammen med yoghurt blandingen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Velbekomme!

 


Tips

  • Er du også vild med friske krydderurter? Så var det måske noget at prøve den version af den lækre tzatziki, hvor du kommer en masse friskklippet dild i den lækre, kølige creme. Det giver en skøn smag. Hvis du er mere til basilikum, så er det heller ikke noget dårligt match til en god tzatziki.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 261
Energi (kcal) 36 93
Energi (kJ) 150 390
Fedt (g) 1.6 4
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.9 2.4
Kulhydrater (g) 4 11
- heraf sukkerarter (g) 1.9 5
Kostfibre (g) 0.8 2.2
Protein (g) 2 4
Salt (g) 0.0 0.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱