Smørrebrød med baconpostejbacon, rødbede og syltede sennepsfrø
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Den Grønne Slagter Bacon Leverpostej
- 8 skiver Den Grønne Slagter Kalkunbacon
- 1 skrællet rødbede
- 4 skiver rugbrød
- Friske urter, fx rød - og grøn skovsyre, brøndkarse.
- 100 g gule sennepsfrø
- 1 dl æbleeddike
- ½ dl vand
- 100 g sukker
Sådan tilbereder du retten
SYLTEDE SENNEPSFRØ
1. Rist sennepsfrøene på en tør pande til de tager en smule farve.
2. Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde.
3. Tilsæt sennepsfrøene til syltelagen og hæld dem i et sterilt sylteglas - de kan holde lang tid på køl og bliver kun bedre over tid.
RØDBEDE
1. Skær rødbeden i fine strimler, fx på en spiralizer.
2. læg strimlerne i koldt vand indtil brug.
BACON
1. Fordel kalkunbacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
2. Rist baconen sprød i ovnen ved 200° grader i ca. 10 min.
SERVERING
1. Smør rugbrødet med baconpostej og top op med rødbedestrimler, kalkunbacon, 1 spsk syltede sennepsfrø.
2. Pynt med masser af friske urter.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 233 |
Energi (kcal) | 183 | 426 |
Energi (kJ) | 767 | 1783 |
Fedt (g) | 6.9 | 16 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 1.3 | 3.0 |
Kulhydrater (g) | 22 | 52 |
- heraf sukkerarter (g) | 12.2 | 28 |
Kostfibre (g) | 2.4 | 5.5 |
Protein (g) | 9 | 20 |
Salt (g) | 0.9 | 2.1 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.