Rodfrugt rösti med rødbedehummus og jægerpølse

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rodfrugt rösti med rødbedehummus og jægerpølse

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Den Grønne Slagter Jægerpølse
RODFRUGT RÖSTI
  • 200 g bagekartoffel, groftrevet
  • 200 g knoldselleri groftrevet
  • 200 g gulerod, groftrevet
  • 100 g løg
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • Salt og kværnet peber
  • frisk timian
RØDBEDEHUMMUS
  • 200 g kogte og afkølede rødbeder i mindre stykker
  • 400 g kogte kikærter, drænet
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. tahin
  • ½ dl citronsaft
  • 1½ tsk. spidskommen
  • ½ dl oliven olie
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. salt
PYNT
  • Ærteskud
Print opskrift

Fremgangsmåde

RODFRUGTERÖSTI:

1. Knug væden fra de revne rodfrugter og kom dem i en skål, blandes med revet løg, æg, rasp, salt, peber og frisk timian.

2. Varm en pande op med smør og olie til det bruser.

3. Lav små klatter på panden med 2 skeer og tryk dem lidt flade.

4. Steg gyldne på begge sider i ca. 4-6 min.

5. Anret på fad eller tallerken med rodfrugte rösti, 1 skive jægerpølse, rødbedehummus og pynt med ærteskud.

RØDBEDE HUMMUS:

1. Kom rødbeder, drænet kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, spidkommen og oliven olie i en blender og blend til cremet konsistens.

2. Tilsæt eventuelt lidt vand til rette konsistens.

3. Smag til med salt.

Jægerpølse

Jægerpølse 30% grøntsager

Med 30% grøntsager

Vores nye Jægerpølse er magert grisekød tilsat 30% persillerod, pastinak, fennikel og sød kartoffel. For at give et ekstra pift har vi smagt til med hvidløg og purløg. Vi håber det giver dig lyst til at spise sundt - velbekomme!

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Baguette med veggie pålæg, syltede rødløg og ærtepuré

Rugbrød med baconpostej

med tomat og frisk peberrod

Asiatisk to-go salat

med kyllingebryst og sprødt kål

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.