
Rodfrugt rösti med rødbedehummus og jægerpølse
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Den Grønne Slagter Jægerpølse
- 200 g bagekartoffel, groftrevet
- 200 g knoldselleri groftrevet
- 200 g gulerod, groftrevet
- 100 g løg
- 2 æg
- 1 dl rasp
- Salt og kværnet peber
- frisk timian
- 200 g kogte og afkølede rødbeder i mindre stykker
- 400 g kogte kikærter, drænet
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. tahin
- ½ dl citronsaft
- 1½ tsk. spidskommen
- ½ dl oliven olie
- ½ dl vand
- 1 tsk. salt
- Ærteskud
Sådan tilbereder du retten
RODFRUGTERÖSTI:
1. Knug væden fra de revne rodfrugter og kom dem i en skål, blandes med revet løg, æg, rasp, salt, peber og frisk timian.
2. Varm en pande op med smør og olie til det bruser.
3. Lav små klatter på panden med 2 skeer og tryk dem lidt flade.
4. Steg gyldne på begge sider i ca. 4-6 min.
5. Anret på fad eller tallerken med rodfrugte rösti, 1 skive jægerpølse, rødbedehummus og pynt med ærteskud.
RØDBEDE HUMMUS:
1. Kom rødbeder, drænet kikærter, hvidløg, tahin, citronsaft, spidkommen og oliven olie i en blender og blend til cremet konsistens.
2. Tilsæt eventuelt lidt vand til rette konsistens.
3. Smag til med salt.