Veggie Schnitzel med gulerodsfritterog råkost af fennikel og pære

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie Schnitzel med gulerodsfritterog råkost af fennikel og pære

  • 40 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 4 store gulerødder
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 4 stilke timian
  • 2 stk. Den Grønne Slagter Veggie Schnitzel
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. pære
  • En god håndfuld rucola
  • 1 dl parmesanflager
  • 1 dl ristede pekannødder
  • 1 dl syrnet fløde
  • 1 fed knust hvidløg
  • Saften af en halv lime
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. friske, hakkede krydderurter
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skrub gulerødderne, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Skær dem i grove ’fritter’, og kom dem i en skål med olivenolie og timianstilke. Vend godt rundt i skålen og gnid gerne timianstilkene lidt, så smagen fordeler sig på fritterne.
  3. Læg fritterne i en lille bradepande, beklædt med bagepapir, drys med salt og friskkværnet peber, og bag dem gyldne og sprøde. Det tager cirka 30 minutter.
  4. Skyl fennikelknolden og skær eventuelle ’grove’ kanter af. Skær knolden i helt tynde skiver på et mandolinjern. Skyl pæren – du behøver ikke skrælle den – fjern kernehuset og skær resten i tynde skiver på mandolinen. Vend forsigtigt pære, fennikel og rucola sammen på et fad. Drys med parmesanflager og ristede pekannødder.
  5. Tilbered Veggie Schnitzlerne efter anvisningen på pakken.
  6. Rør en dressing sammen af syrnet fløde, lime og knust hvidløg, og smag til med salt og peber.
  7. Hæld dressingen over salaten lige før serveringen, og drys med hakkede krydderurter efter ønske.
  8. Servér de varme, sprøde Veggie Schnitzler og gulerodsfritter sammen med salaten.

Velbekomme!

 

Sprøde schnitzler med fritter

Der er bare noget lækkert over en god schnitzel – det saftige indre, omgivet af en sprød og superhyggelig panering. Nu kan du imidlertid få din schnitzel i en plantebaseret udgave, baseret på bl.a. nordisk ærteprotein.

Vores Veggie Schnitzel er nem at tilberede – den er nemlig allerede vendt i hvederasp og forstegt i rapsolie, så du blot skal varme den. Det gøres nemt, enten på pande eller i ovn. Du skal blot bruge en anelse olie på panden – og i ovnen bliver schnitzlen også lækkert sprød uden at du behøver mere fedtstof. 

I denne opskrift serverer vi de sprøde schnitzler med en anden ’syndig’ klassiker i en lettere udgave, nemlig med ovnbagte gulerodsfritter i stedet for de almindelige pomfritter. Og så er der lækker salat til med søde pærer, aromatisk fennikel og en dejlig, cremet dressing med et strejf hvidløg.

Alt i alt et rigtig lækkert, komplet aftensmåltid, som de fleste vil sætte til livs med stor begejstring.

 


Tips

  • I dette måltid har vi valgt at bruge vores Veggie Schnitzler, som egner sig til en rigtig god, klassisk gang aftensmad. Men hvis du ønsker et lidt mere snack-agtigt måltid, f.eks. hvis dine medspisende er af en lidt yngre alder og elsker et ’finger-måltid’, så kan du erstatte Veggie Schnitzels med vores Veggie Nuggets. De tilberedes efter samme model som schnitzels, altså på pande eller i ovn, og serveres sammen med gulerodsfritterne som en nem og lækker gang hyggemad. Tilbyd en lille skål krydret salsa eller ketchup til dypning ved siden af.
  • Gulerods-fritter er et lækkert og let alternativ til de klassiske ovnkartofler, men prøv også nogle andre grøntsagsfritter for variationens skyld. Hvad, for eksempel, med fritter af søde kartofler, som du krydrer med lidt røget paprika for en lækker ’smokey’ smag? Eller disse delikate stykker af knoldselleri, bare skåret som fritter? Husk en god dip til – det kunne være denne skønne, aromatiske tartarsauce med friske krydderurter.
  • Vi har krydret dressingen til vores fennikel-pæresalat med hvidløg i denne opskrift, men prøv at erstatte hvidløg med peberrod – det passer bare supergodt til den søde pære.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱