Vegetar-burrito med saftig veggie fars
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 350 g Den Grønne Slagter Veggie Fars
- 2 stk hakket zittauerløg
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 fed hakket hvidløg
- 1 stk peberfrugt i tern
- 1 tsk. salt
- 1 stk hjertesalat
- 4 stk tortillas
- 2 dl guacamole
Sådan tilbereder du retten
- Svits veggie fars og hakket zittauerløg i en gryde med lidt olie.
- Tilføj chiliflager, røget paprika, spidskommen, tomatpure, et hakket fed hvidløg, peberfrugt, salt og friskkværnet sort peber. Rør det godt sammen, og lad det koge i ca. 10 minutter, og smag til.
- Fold en tortilla ud, og kom et par hjertesalatblade i midten af tortillaen.
- Fordel veggie saucen over salatbladene og til sidst guacamole.
- Rul tortillaen sammen, og fold siderne godt ind.
- Varm burritoerne i en klaprister eller på en varm pande, så brødet bliver sprødt og varmt.
- Skær til sidst burritoerne over, og servér med kølig fraiche, limebåde og evt. lidt koriander.
- Velbekomme!
Tips
Lav din egen guacamole
Løft den vegetariske burrito til nye højder med en lækker hjemmelavet guacamole – med et strejf af chili. Den cremede tekstur og den karakteristiske smag af avocado går hånd i hånd med den saftige veggie fars og tilføjer den perfekte kontrast til burritoens krydrede fyld.
Prøv også lækre vegetardumplings
Det vegetariske køkken er fyldt med muligheder og spændende takes på klassiske retter med kød. Hvis du er på udkig efter endnu flere spændende vegetariske alternativer, skal du ikke gå glip af vores vegetardumplings – serveret med en asiatiskdip. Disse små mesterværker er fyldt med smag og saftighed.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 391 |
Energi (kcal) | 119 | 464 |
Energi (kJ) | 496 | 1941 |
Fedt (g) | 6.2 | 24 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 0.8 | 3.3 |
Kulhydrater (g) | 11 | 43 |
- heraf sukkerarter (g) | 2.8 | 11 |
Kostfibre (g) | 2.1 | 8.1 |
Protein (g) | 5 | 19 |
Salt (g) | 0.9 | 3.7 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.