Vegetar-burrito med saftig veggie fars

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Vegetar-burrito med saftig veggie fars

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 350 g Den Grønne Slagter Veggie Fars
  • 2 stk hakket zittauerløg
  • 1 spsk. olie
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 1 stk peberfrugt i tern
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk hjertesalat
  • 4 stk tortillas
  • 2 dl guacamole
Print opskrift

En mexicansk klassiker i vegetariske klæder

Oplev en autentisk smagsoplevelse med denne nemme opskrift på en vegetarisk burrito. Den mexicanske favorit får en spændende twist med vores veggie fars i en hjemmelavet sauce krydret med tørrede chiliflager, røget paprika og spidskommen. 

Hele smagsoplevelsen er pakket ind i bløde tortillas, der rummer en sprød hjertesalat, saftig veggie fars og en cremet guacamole. Alt sammen foldet sammen til en indbydende og velsmagende pakke, der emmer af autentisk mexicansk inspireret smag. Tryl det lækre måltid til 4 personer frem på bare 35 minutter.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Svits veggie fars og hakket zittauerløg i en gryde med lidt olie. 
  2. Tilføj chiliflager, røget paprika, spidskommen, tomatpure, et hakket fed hvidløg, peberfrugt, salt og friskkværnet sort peber. Rør det godt sammen, og lad det koge i ca. 10 minutter, og smag til.
  3. Fold en tortilla ud, og kom et par hjertesalatblade i midten af tortillaen.
  4. Fordel veggie saucen over salatbladene og til sidst guacamole.
  5. Rul tortillaen sammen, og fold siderne godt ind.
  6. Varm burritoerne i en klaprister eller på en varm pande, så brødet bliver sprødt og varmt.
  7. Skær til sidst burritoerne over, og servér med kølig fraiche, limebåde og evt. lidt koriander. 
  8. Velbekomme!

 


Tips

Lav din egen guacamole

Løft den vegetariske burrito til nye højder med en lækker hjemmelavet guacamole – med et strejf af chili. Den cremede tekstur og den karakteristiske smag af avocado går hånd i hånd med den saftige veggie fars og tilføjer den perfekte kontrast til burritoens krydrede fyld.  

Se opskrift på guacamole 

 

Prøv også lækre vegetardumplings

Det vegetariske køkken er fyldt med muligheder og spændende takes på klassiske retter med kød. Hvis du er på udkig efter endnu flere spændende vegetariske alternativer, skal du ikke gå glip af vores vegetardumplings – serveret med en asiatiskdip. Disse små mesterværker er fyldt med smag og saftighed.

Lav vegetardumplings 

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 391
Energi (kcal) 119 464
Energi (kJ) 496 1941
Fedt (g) 6.2 24
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 3.3
Kulhydrater (g) 11 43
- heraf sukkerarter (g) 2.8 11
Kostfibre (g) 2.1 8.1
Protein (g) 5 19
Salt (g) 0.9 3.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱