Vegetar dumplings med Veggie Fars og dip

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Vegetar dumplings med Veggie Fars og dip

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 350 g Veggie Fars fra Den Grønne Slagter
  • 4 cm revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1 finthakket chili
  • 1 dl finthakket rødkål
  • 1 dl finthakket forårsløg
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 spsk. soja
  • 300 g gyoza-/dumplingplader
  • 1 dl vand til at lukke dumplingerne
  • 3 spsk. neutral olie til stegning
  • 2 spsk. mel
  • 3 dl vand
Asiatisk dip
  • ½ tsk. knuste korianderfrø
  • 2 spsk. finthakket citrongræs
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 tsk. sesamolie
  • ½ dl soja
  • 1 dl sweet chilisauce
  • 1 spsk. hakket koriander
  • Saft fra 1 lime
Print opskrift

Prøv en nem og lækker asiatisk vegetarret

Vil du gerne forkæle dine smagsløg med en asiatisk klassiker med et vegetarisk touch, så er disse vegetar dumplings lige noget for dig! Her kombineres smagen af saftigt Veggie Fars, frisk chili og forårsløg i små, lækre portioner, der er perfekte som en del af en hovedret eller som delikate snacks.

Prikken over i’et er dippen, som er rig på autentiske smage med blandt andet korianderfrø og citrongræs. Med en sprød ydre skal og en fyldig indre smag er disse veggie dumplings med dip en sikker vinder ved middagsbordet.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Varm en pande op med lidt fedtstof, og steg veggie farsen i ca. 5-10 minutter, indtil den er gennemstegt og let gylden.
  2. Tilsæt revet ingefær, hvidløg, chili, rødkål, forårsløg, sesamolie og soja til panden. Steg blandingen i yderligere 5 minutter, så smagene bliver godt integreret.
  3. Læg en lille spiseskefuld Veggie Fars-blanding (ca. 15 g) på hver dumplingplade.
  4. Luk dumplingerne ved at pensle et tyndt lag vand rundt om kanten af hver dumplingplade. Fold den ene side over, så det bliver til en halvmåne. Lav små lommer på den ene side, og pres dem sammen med den anden side.
  5. Rør mel og vand sammen i en skål for at lave en melblanding, og stil det til siden.
  6. Varm neutral olie op i en stegepande, og steg dumplingerne i ca. 2 minutter på hver side, indtil de bliver sprøde og gyldne.
  7. Hæld 3 dl vand i panden, dæk den til med et låg, og lad dumplingerne dampe i ca. 5 minutter, indtil de er møre og gennemkogte.
  8. Mens dumplingerne damper, kan du forberede den asiatiske dip. Bland knuste korianderfrø, finhakket citrongræs, revet hvidløg, sesamolie, soja, sweet chilisauce, hakket koriander og saft fra 1 lime sammen i en skål. Justér smagen efter behov.
  9. Servér de lækre vegetardumplings med den asiatiske dip på siden og nyd dem med det samme.
  10. Velbekomme!

 


Tips

Veggie Fars kan bruges i alle verdenskøkkener

Veggie Fars er en alsidig ingrediens, der kan give smag og tekstur til en bred vifte af retter, som ikke nødvendigvis er vegetariske af natur. Prøv at eksperimentere med Veggie Fars i forskellige verdenskøkkener og opdag spændende nye smagsoplevelser. Hvis du er vild med mexicansk mad, kan du prøve vores opskrift på tacos med spicy veggie fars.

Prøv tacos med spicy veggie fars

 

Få mere inspiration til en vegetarisk frokost

Vil du gerne have endnu flere vegetariske retter på din frokostmenu? Der er masser af lækre muligheder, der kan tilfredsstille dine smagsløg. Besøg vores side om inspiration til vegetarisk frokost, og find et bredt udvalg af opskrifter og idéer til en smagfuld vegetarisk frokost – alt fra salater og sandwich til wraps og varme retter.

Flere idéer til vegetariske frokostretter

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 379
Energi (kcal) 163 618
Energi (kJ) 681 2584
Fedt (g) 6.2 23
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.6 2.3
Kulhydrater (g) 19 73
- heraf sukkerarter (g) 3.9 15
Kostfibre (g) 0.5 1.9
Protein (g) 7 25
Salt (g) 5.0 18.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱