
Smagfuld kikærtesalat med kylling Med feta, koriander, avocado og kærnemælksdressing
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 pakke Den Grønne Slagter Kyllingebryst med chili
- 1 stk. hjertesalat, delt i grove blade
- 1 dåse kikærter, drænet
- 100 g cherry tomater
- 1 dl grofthakket koriander
- ½ rødløg skåret i tynde skiver
- 1 moden avocado skåret i skiver
- 100 g feta delt i grove stykker
- 1 dl kærnemælk
- 1 spsk. olivenolie
- ½ citron, fintrevet skal og saft
- Salt og kværnet peber
- Groft brød
Sådan tilbereder du retten
Dressing
- Hæld kærnemælk i tomt syltetøjsglas sammen med olivenolie, fintrevet citronskal og saften fra citronen.
- Ryst det hele grundigt, og smag til med salt og peber - sæt dressingen til side.
Salat
- Skær kyllingeskiverne i halve.
- Fordel hjertesalaten på et stort fad, læg kikærter ovenpå.
- Top med cherrytomater, koriander, rødløg, avocado, kylling og feta.
- Dryp med lidt af dressingen, og server resten ved siden af.
- Brug salaten til en hurtig og let aftensmad serveret med brød til eller til madpakken.
- Velbekomme!
Tips
Når salaten skal med på farten
Skal du have salaten to-go, er det en god idé ikke at dryppe dressingen udover salaten, men i stedet putte dressing i kanterne af skålen, så kun de yderste blade bliver bløde. Alternativt, kan du opbevare dressingen i en lille skål ved siden af, så salaten ikke bliver smattet ved at ligge i tasken.
Prøv en vegetarisk kikærtesalat
Netop denne opskrift kan du også sagtens lave uden at tilføje kylling til dage, hvor du ønsker det kødfrit. Hvis du vil lave en vegetarisk udgave, undlader du blot kyllingen. I stedet kan du tilføje vores veggie bites eller veggie pålæg.
Læs mere om vores vegetariske og plantebaserede sortiment
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.