Tapasbræt med gulerodshummus og persillepesto

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tapasbræt med gulerodshummus og persillepesto

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

TILBEHØR
  • 40 g rugbrødschips
  • 1 portion ristede kikærter
  • Tortilla trekanter bagt med revet ost
  • Tortilla chips
PERSILLEPESTO
  • 2 dl bredbladet persille, groft hakket
  • 1 dl parmesanost, revet
  • ½ dl solsikkekerner, ristede
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 dl oliven olie
  • salt og kværnet sort peber
GULERODSHUMMUS
  • 400 g gulerødder i grove stykker
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g kogte kikærter
  • 2 spsk. tahin
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. chili flager
  • ½ dl oliven olie
Print opskrift

Til et hvert tapasbræt høre sig gode pestoer og hummus. Denne variant er med en gulerodshummus og en persillepesto. Servér det til et lækkert tapasbræt og nyd maden, mens snakken fortsætter. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

PERSILLEPESTO:

1. Blend alle ingredienser sammen i en blender til en grov pesto, smag til med salt, peber.

GULERODSHUMMUS:

1. Kom gulerodsstykker i en bradepande med olivenolie, hvidløg og lidt seasalt.

2. Bages ved 180 °C til de er møre i ca. 30 min. lad det afkøle.

3. Dræn kikærter, skyl godt og dryp af.

4. Kom alle ingredienser i en blender og blend til cremet konsistens.

5. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den er for fast. Smag til med mere salt og citronsaft.

TAPASBRÆT:

1. Anret et stort fad med alle Den Grønne Slagter produkter, foldet eller rullet.

2. Hertil gulerodshummus og persillepesto i små skåle, pynt med rugbrødschips, ovnbagte tortilla stykker med revet ost, ristede kikærter og tortilla chips.

 


Tips

Opskriften på Ristede kikærter.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.