Sandwichbrød med nødde-smøreostsyltede rødløg og kylling

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Sandwichbrød med nødde-smøreostsyltede rødløg og kylling

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

SYLTEDE RØDLØG
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl sukker
  • 1 stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
  • 1 spsk. citronsaft
KRYDRET NØDDE-SMØREOST
  • 25 g hasselnødder
  • 100 g pikant smøreost
  • 1 spsk. citronskal
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. knust rosenpeber
PYNT
  • Friske basilikumblade
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

SYLTEDE RØDLØG

  1. Skræl rødløget og skær det i tynde både på langs af løget.
  2. Bring sukker og eddike i kog i en gryde. Tilsæt løgbådene og lad dem koge i 2-3 min.
  3. Tag løg op og kom det i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min.
  4. Tilsæt citronsaft til lagen og hæld det hele over løgene. Opbevar de syltede løg tildækket i køleskabet.

KRYDRET NØDDE-SMØREOST

  1. Hak hasselnødderne meget fint, evt. på en minihakker. Rist dem gyldne på en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. Pas på de ikke brænder på.
  2. Lad nødderne køle let af og vend dem sammen med flødeost, citron, salt og rosenpeber.

SERVERING

  1. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen, skrab "kødet" ud med en ske, gerne i ét ’scoop’, så det holder avocadoformen, og skær det i skiver.
  2. Smør sandwichbrødet med smøreosten, fordel Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk, avocado og syltet løg på brødet, og pynt med basilikum. 
  3. Servér med det samme eller pak i madpakkepapir til senere brug. Hvis sandwichen først skal spises senere, kan du eventuelt dryppe avocadoen med lidt citron, så den ikke bliver brun.

Velbekomme!

Kylling i godt selskab med avocado og syltede rødløg

Hvad synes du, er det magiske trick, der gør en sandwich ekstra lækker? Vi er ikke i tvivl. Ud over at fyldet, som for eksempel kylling, kalkun eller veggie pålæg selvfølgelig skal være i top, så skal sandwichen have mindst én form for lækkert cremet indre. Det holder nemlig sandwichen saftig og indbydende, og desuden er en lækker cremet smørelse en perfekt smagsbærer. Og naturligvis en god kontrast til sprødt grønt.

Denne sandwich må vist siges at leve op til alle kravene! Her har vi nemlig både smurt brødet med en cremet smøreost, som endda har fået et pift med ristede nødder. Og så topper vi generøst med godt med avocado. En perfekt sandwich, som er lige i skabet til en god og grøn madpakke!

 


Tips

  • I denne opskrift anbefaler vi at bruge vores opskrift på disse nemme sandwichbrød, der er bagt på fuldkornsmel og almindeligt hvedemel, og drysset med solsikkekerner og hørfrø for ekstra knas og smag. Der er dog masser af andre muligheder for variation – hvis du drømmer om en endnu grønnere madpakke, så prøv disse saftige sandwichbrød med grøntsager, hvor vi både kommer spinat og gulerødder i dejen for en smagfuld og farverig bolle. Du kan dog også læne dig tilbage, og helt trygt bruge et par gode, solide skiver fuldkornsrugbrød, og få en lækker sandwich ud af det, hvis tiden ikke er til hjemmebag.
  • Kylling er altid en velkommen gæst i en sandwich, men hvis du har lyst til en vegetarisk sandwich, kan du prøve at bytte kyllingen ud med veggie bacon eller Veggie Pålæg med peberfrugt. Et supernemt alternativ, både til kyllingepålæg, og til selv at tilberede et stykke kylling.
  • Vil du prøve et plantebaseret alternativ til smøreosten med nødder? Hvad så med at lave en god portion af denne spændende Baba ganoush? Baba ganoush er en dip fra det mellemøstlige køkken, og er baseret på bagte auberginer. Ja, faktisk betyder Baba ganoush ’Bedstefars auberginesalat’! Dippen kan holde sig i mange dage i køleskabet, og kan bruges som ’spread’ i en sandwich, som topping på en salat eller i en wrap med lækkert pålæg og grønt. Nyd den lækre krydring med chili og spidskommen sammen med for eksempel den dejlige milde grillede kylling.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱