Rugbrød med rullepølse og radisesalat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med rullepølse og radisesalat

  • 10 min.
  • 1 person

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

RADISESALAT

  1. Rør honning og sennep godt sammen til en marinade.
  2. Snit spidskål og radiser fint, og hak purløg.
  3. Vend kål, radiser og purløg i marinaden, og lad trække et par minutter.

SERVERING

  1. Læg Den Grønne Slagter Rullepølse på en skive rugbrød
  2. Top med radisesalaten.

 

Rullepølsemad med et twist

Rugbrødsmadder er fantastiske i en travl hverdag, men der behøves bestemt ikke at gå hverdag i den, når man skal sammensætte sin rugbrødsmad. Rullepølse er en favorit blandt både danske børn og voksne, så det er en oplagt klassiker at give et twist. Det kan sagtens gøres uden at fylde din mad med kalorier.

Til denne rugbrødsmad har vi brugt vores magre rullepølse som et sundere alternativ til mange andre rullepølser. Faktisk skal du spise cirka syv skiver rullepølse fra Den Grønne Slagter for at komme i nærheden af fedtindholdet i den traditionelle rullepølse. Så kan du nyde din rullepølsemad med god samvittighed.

Vi har valgt at toppe vores rugbrødsmad af med en radisesalat, som både smager fantastisk men også giver en dejlig fylde til maden. Vores radisesalat får en utrolig god sødme fra honning og et dejlig bid fra senneppen, som passer perfekt til radiserne. Vi giver salaten lidt ekstra grønt og fylde ved at tilføje kål, som også giver en dejlig smag. Radisesalaten er altså en oplagt måde at gøre din rullepølsemad lidt grønnere.

Så prøv denne opskrift og nogle af vores andre opskrifter, hvor vi giver den klassiske rugbrødsmad et twist.


Tips

  • Rullepølse er et super stykke pålæg, da den har utroligt mange anvendelsesmuligheder. Vi har derfor lavet en lang række opskrifter med rullepølse til dig, som viser rullepølsens mange muligheder. Prøv blandt andet vores opskrift på rullepølse med grønne bønner og bearnaisedressing. Det er et godt alternativ til klassikeren med bacon rundt om bønnerne. Til får du en smagfuld bearnaisedressing, som giver en utrolig god smag. Hvis du godt kunne tænke dig inspiration til andre måder, man kan få rullepølsen med på madpakken, så kan vi anbefale vores opskrift på wraps med rullepølse, kål og spirer. Det er en nem og lækker madpakke, til når du skal have en fyldig frokost med på farten.
  • Er du på udkig efter et vegetarisk alternativ, så prøv vores Veggie pålæg fra Den Grønne Slagter. Den er smagt til med grønne, røde og gule peberfrugter, som giver et super flot farvespil og giver lidt grønt til din rugbrødsmad.
  • Mange ønsker at skrue ned for gluten i deres kost. Hvis du har lidt ekstra tid i dagligdagen eller i weekenden, så prøv evt. at bage et glutenfrit brød. Brødet indeholder grøntsager og andre gode ting, som kan være med til at gøre din hverdag lidt grønnere. Det er et fremragende alternativ til rugbrødet i vores opskrift.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 155
Energi (kcal) 119 185
Energi (kJ) 499 774
Fedt (g) 1.2 2
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.3 0.5
Kulhydrater (g) 21 33
- heraf sukkerarter (g) 4.3 7
Kostfibre (g) 3.1 4.8
Protein (g) 8 12
Salt (g) 1.1 1.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱