Salatwraps med sprød kalkunbacon og æggesalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Salatwraps med sprød kalkunbacon og æggesalat

 • 25 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 1 stk. romaine salat, plukket, skyllet og trimmet
 • 6 skiver Den Grønne Slagter Kalkunbacon i skiver
 • 6 stk. hårdkogte æg, pillede
 • 2 spsk. god mayonnaise
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 1 stk. syltet agurk, hakket groft
 • 1 tsk. frisk citronsaft
 • 2 spsk. hakket kørvel
 • Friske kørvelkviste til servering
 • 2 spsk. dukkah
 • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Tænd ovnen ved 170 grader.
 2. Rist baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, indtil de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 15 min.
 3. Hak æggene groft, og kom dem i en røreskål sammen med mayonnaisen, creme fraiche, hakket agurk, citronsaft og hakket kørvel.
 4. Vend det hele nænsomt rundt, og smag til med salt og peber.
 5. Læg æggesalaten på salatbladene i stedet for på brød, og top med sprødt kalkunbacon og frisk kørvel.
 6. Drys med et drys aromatisk dukkah - kan købes i gode supermarkeder og delikatesser.

Velbekomme!

 

Lækre wraps med kalkunbacon og æggesalat

Wraps er super nemme og lækre, når man skal have en madpakke med. En wrap kan fyldes med masser af dejlige ingredienser og så er den bare rigtig praktisk. Desuden er den virkelig god, hvis man har nogle rester fra dagen før eller har nogle grøntsager i køleskabet, som snart skal bruges. Men du behøves faktisk ikke at lave din wrap med den ellers så populære tortilla.  

I denne opskrift har vi nemlig udskiftet tortillaen, og i stedet har vi brugt friske salatblade. Salatbladene giver sprødhed og friskhed, samtidig med at de gør din wrap lidt grønnere. Hvis du skal have den med på madpakken, så pak ingredienserne hver for sig, og så kan du samle din salatwrap, når du skal nyde din frokost. 

Vi har brugt kalkunbacon, som giver en delikat røget smag, som vi kender det fra den klassiske bacon, samt en dejlig hjemmelavet æggesalat. Det er smage, der gør det rigtig godt sammen, det er hurtigt at lave, og så får du en nem og grøn frokost.


Tips

 • Hvis du godt kunne tænke dig at gøre dine wraps endnu grønnere, så kan du sagtens udskifte vores kalkunbacon med Den Grønne Slagter Veggie Bacon. Vores veggie bacon er 100% plantebaserede, lavet på ærte- og kartoffelprotein. Vi har røget skiverne over bøgeflis, så de får den karakteristiske smag, som vi kender fra bacon. De er ikke blot gode i vores salatwraps, men kan bruges som alternativ til bacon på pizza, i sandwich, salater og i pastaretter. Et super godt alternativ til dig, der gerne vil spise lidt mere vegetarisk. 
 • Hvis du godt kunne tænke dig at tilføje lidt mere syre til dine salatwraps, så skulle du prøve at lave vores opskrift på Syltede rødløg . De er superlækre, fordi de både giver et godt bid og en pikant syre. De er dejlige at have i køleskabet, hvor de holder i lang tid, og går godt til rigtig mange forskellige retter. Du kan bruge dem som her i wraps, i sandwich, i pastaretter eller til tapas. Et super godt tilbehør i en lækker farve.
 • En frisk og lækker juice er det perfekte tilbehør til en god og grøn frokost som disse wraps. Med vores Greenilicious juice får du en dejlig grøn juice lavet på romaine salat, æbler, pærer, spinat og masser af andre gode frugter og grøntsager, som vil være en smuk grøn ledsager til din frokost. Eller hvad med vores smagfulde og smukke gule Solopgang juice, som består af grapefrugt, gul peberfrugt, selleristænger, skrællet agurk og ingefær. En frisk og smagfuld måde at få lidt mere grønt ind i hverdagen.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱