Rugbrødssandwich med Jægerpølse, pikant hummus og spinat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrødssandwich med Jægerpølse, pikant hummus og spinat

 • 10 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Hvis sandwichen skal spises med det samme, så kan rugbrødet med fordel ristes.
 2. Fordel persillepestoen på de fire skiver rugbrød.
 3. Fordel derefter Jægerpølsen på to af brødskiverne.
 4. Rør hummus og sriracha chilisauce sammen. 
 5. Fordel den pikante hummus på jægerpølsen, og fordel derefter spinat og peberfrugt oven på ’madderne’. 
 6. Luk sandwichene ved at lægge de to sidste skiver pestosmurte rugbrød oven på grøntsagerne. Del på midten med en skarp kniv. 
 7. Stabl eventuelt de halve sandwiches ved at stikke et træspyd igennem. Server med det samme. Hvis sandwichene skal bruges til madpakke, pakkes de i madpapir og lægges i en madkasse til senere brug.

Velbekomme!

 

Klassisk dansk rugbrødssandwich med gode dressinger fra hele verden

Den klassiske rugbrødsmad er en kendt darling i madpakkerne for de fleste af os. For der findes ikke noget, der er ret meget nemmere end pålæg på rugbrød, når du skal hurtigt ud af døren om morgenen.

Vi har imidlertid gerne villet friske den helt old school klap-sammen op, og det har vi gjort med lækre dips og saucer fra køkkener over hele verden. Vi har for eksempel spicet den mellemøstlige hummus op med den thailandske Sriracha-chilisauce. Og lavet italiensk-inspireret pesto af dejlig, dansk persille som et lækkert grønt ’smør’. 

Alt sammen for at forkæle vores Jægerpølse, der er lavet af gris, tilsat 30 % grøntsager, og smagt pikant til med purløg og hvidløg. Vi håber, at du kan lide den smagfulde kombination!

 


Tips

 • I denne opskrift bruger vi en færdigkøbt hummus, men du kan faktiskt meget nemt lave din egen hummus. Og så kan du oven i købet variere din hummus med en masse forskellige slags grøntsager, og dermed få mere grønt ind i din daglige kost. Vi har nemlig udviklet et par forskellige opskrifter på hummus, for eksempel den flotte orange gulerodshummus og den farvestrålende rødbedehummus. Begge opskrifter baserer sig på rodfrugter, som lige får en gang kogning, og derefter er de klar til at blive blendet sammen med kikærter og krydderier. Hvis du er glad for at spare tid i køkkenet, så sæt rodfrugterne over, mens du laver dagens aftensmad – så får du dobbelt udbytte af din tid i køkkenet!
 • Vi har ladet det grønne indslag i denne sandwich være frisk spinat og peberfrugt, men du kan bruge alle mulige former for grøntsager. For eksempel kan spinaten erstattes af helt fintstrimlet kål, som for eksempel spidskål eller hvidkål, som begge giver et skønt knas. Vidste du forresten, at du kan skære din hvidkål helt papirstyndt med en gammeldags metal-ostehøvl?? Hvis du er mere til syltede grøntsager end til friske, så prøv vores skønne og aromatiske syltede fennikel i denne sandwich.
 • Vores hjemmelavede persillepesto, som vi bruger i denne opskrift, er helt vildt flot og grøn, og det tager ikke ret lang tid at lave en portion, som du nemt kan have stående i en lille uges tid i køleskabet. Ud over sandwiches kan du bruge den til dip til friske grøntsager og små ruller af pålæg, som for eksempel vores kyllingebryst. Men pestoen kan også dryppes på supper, eller give den dejligste grønne smag som dressing til en salat.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 210
Energi (kcal) 174 365
Energi (kJ) 729 1529
Fedt (g) 5.4 11
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.9 1.9
Kulhydrater (g) 28 59
- heraf sukkerarter (g) 1.2 3
Kostfibre (g) 4.5 9.5
Protein (g) 6 12
Salt (g) 1.3 2.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱