Pastasalat med hamburgerryg og bacon
- 30 min.
- 1 person
Ingredienser
- 100 g kogt pasta
- 5 skiver Hamburgerryg fra Den Grønne Slagter
- 3 skiver Kalkunbacon fra Den Grønne Slagter
- 1 spsk. olivenolie
- ½ citron
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 10 cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 dl grillet peberfrugt i olivenolie
- 1 håndfuld rucola
- 50 g fetaost
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen ved 170 grader.
- Fordel kalkunbaconen på en bageplade, og tilbered dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde.
- Kog pasta efter pakkens instruktioner, og køl dem derefter ned.
- Bland olivenolie, fintrevet citronskal og saft, tørret oregano og friskkværnet sort peber til en dressing.
- Skær cherrytomaterne i halve og rødløget i tynde både.
- Skær de grillede peberfrugter i mundrette stykker.
- Bland pasta, tomater, rødløg, peberfrugt, hamburgerryg og dressingen sammen.
- Vend forsigtigt rucolaen i salaten, og smuldr fetaosten over.
- Hæld pastasalaten over i en skål eller en madpakke, og drys til sidst med kalkunbaconen.
- Velbekomme!
Tips
Giv pastasalaten ekstra friskhed og fylde
Vil du gerne tilføje ekstra friskhed til pastasalaten? Så prøv at tilsætte krydderurter som frisk basilikum eller persille til salaten. Hvis du har brug for mere fylde, kan du også spæde til med tern af avocado, ristede pinjekerner eller oliven.
Prøv også en grøn bowl med kylling
Lav pastasalat med dit favoritfyld
Pastasalat er en sikker vej til en mere spændende madpakke, og kun fantasien sætter grænser for, hvilket fyld du kan sætte sammen med de møre pastaer. Pastasalat med hamburgerryg og kalkunbacon er blot en af mange muligheder, og du kan for eksempel også prøve et vegetarisk alternativ ved at bruge veggie deller i din pastasalat.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 837 |
Energi (kcal) | 81 | 675 |
Energi (kJ) | 338 | 2825 |
Fedt (g) | 5.2 | 44 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 1.2 | 9.9 |
Kulhydrater (g) | 7 | 60 |
- heraf sukkerarter (g) | 1.8 | 15 |
Kostfibre (g) | 1.2 | 10.2 |
Protein (g) | 5 | 41 |
Salt (g) | 0.6 | 4.9 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.