Pastasalat med veggie deller og edamamebønnerhertil syltede rødløg

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Pastasalat med veggie deller og edamamebønnerhertil syltede rødløg

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • ½ portion syltede rødløg
  • 200 g veggie deller
  • 100 g pasta konkylier eller et plantebaseret alternativ
  • 80 g grønne bønner, nippet
  • 2 dl edamamebønner
  • 1 avokado, skåret i mundrette stykker
  • En lille håndfuld friske basilikumblade
  • 8 stk. grønne oliven
  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. friskhakket persille
  • Salt og friskkværnet peber
Print opskrift

Her finder du opskriften på en frisk pastasalat med blandt andet to slags bønner, der serveres med lune veggie deller til. Du kan med fordel bruge pastasalaten som en anderledes frokost eller som en nem aftensmad til 2 personer.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Tilbered ½ portion syltede rødløg.
  2. Tilbered veggie dellerne efter vejledningen på emballagen.
  3. Blancher de to slags bønner i letsaltet vand i et minut.
  4. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af under rindende koldt vand i en sigte.
  5. Kom pasta, syltede rødløg, bønnerne, avokadostykker, basilikumblade og de grønne oliven i en skål.
  6. Rør olivenolie, grov sennep, honning, citronsaft og persille sammen i en lille skål og hæld det efterfølgende ned til salaten.
  7. Smag salaten til med salt og peber.
  8. Vend nænsomt salaten sammen og anret den på et fad eller i portionsskåle.
  9. Top salaten med de varme veggie deller og servér med det samme.

 


Tips

Hvis du laver en hel portion syltede rødløg kan du gemme resterne og bruge dem på andre retter.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 431
Energi (kcal) 175 755
Energi (kJ) 733 3161
Fedt (g) 11,8 51
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1,4 5,9
Kulhydrater (g) 13 57
-heraf sukkerarter (g) 3,4 15
Kostfibre (g) 3,9 16,9
Protein (g) 6 24
Salt (g) 1,9 8,3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱