Minipizza med creme fraiche, kartofler, spegepølse og rosmarin

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Minipizza med creme fraiche, kartofler, spegepølse og rosmarin

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 4 stk. minipizza-bunde, færdigkøbt
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 4 kartofler, mellemstørrelse
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 70 g Den Grønne Slagter Spegepølse
  • 1/2 dl frisk rosmarin
  • 1 dl parmesan i flager
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
  • 0,5 tsk. flagesalt
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Læg de fire pizzabunde på en bageplade, dækket med bagepapir. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Fordel creme fraiche’n oven på pizzabundene.
  3. Vask kartoflerne grundigt, og skræl dem eventuelt, hvis skrællen ikke er pæn. Skær kartoflerne tyndt med en skarp kniv, eller endnu bedre på et mandolinjern.
  4. Riv det pillede fed hvidløg ned i en lille skål, og rør olivenolien i.
  5. Fordel de skivede kartofler oven på pizzaerne, og derpå spegepølsen. Dryp hvidløgsolien over og drys med lidt af rosmarinen.
  6. Bag pizzaerne i ovnen i cirka 10-15 minutter, eller til kartoflerne er møre.
  7. Tag pizzaerne ud af ovnen, og krydr med frisk rosmarin, friskkværnet peber og flagesalt. Server med det samme.

Velbekomme!

 

’Hvid’ mini-pizza med krydret topping

’Pizza Bianca’ – det er, hvad italienerne kalder den hvide pizza, altså en pizza uden den tomatsauce, som ellers er fast bestanddel i de fleste pizzaer. Men ærligt talt, så smager denne lyse pizza altså mindst lige så godt som sine tomatiserede slægtninge. 

Her har vi konstrueret det, der normalt kaldes en kartoffelpizza, og hvis du ikke har prøvet det før, så bliver du garantere overrasket over, hvor utroligt godt kombinationen af en sprød bund, tynde, bagte kartoffelskiver, rosmarin og den lækre røgede spegepølse smager. Du kan i øvrigt supplere kartoflerne med meget tynde skiver af løg, som bages med i ovnen – de fine løg bliver lidt søde under bagningen, og gør kun pizzaerne endnu lækrere.

 De hvide pizzaer er skønne som både frokost og aftensmad – men du kan også gøre dem til en del af et lækkert snack-måltid, måske sammen med dette crudité-fad med edamame-dip, en skål lune frikadeller og en portion af den flotte rødebedehummus. Sæt bare retterne sammen på kryds og tværs, og inviter dine gæster til en vildt hyggelig måde at spise sammen på – uformelt og lækkert!

 


Tips

  • I denne opskrift har vi brugt færdigkøbte bunde til mini-pizzaer, men der er masser af alternativer, hvis du ikke kan finde mini-versionen i din butik. Bag for eksempel én stor pizza på en almindelig, færdigkøbt pizzabund, som både fås med eller uden fuldkorn, og skær ud i mindre stykker efter bagningen. Du kan også bruge de tortillas, du ellers plejer at bruge til wraps – så er maden klar på ingen tid! Men pas på, at kanterne ikke bliver mørke. Du kan selvfølgelig også selv lave en god pizzadej efter din egen opskrift!
  • Vi bruger creme fraiche til at smøre på bunden under kartoflerne – det giver nemlig en lækker, cremet fornemmelse og mild smag. Men der er masser af alternativer, hvis du ikke har creme fraiche i huset – og her kan det godt betale sig at gå lidt på jagt i køleskabet, så du – oven i pizzabagningen – lige får skovlen under madspildet. Du kan nemlig både bruge en rest flødeost – både neutral og med en krydret smag, eller de sidste skefulde rød eller grøn pesto i glasset. Måske har du endda en rest persillepesto stående, lavet efter denne opskrift? Kombinationen af kartofler og persille er helt genial!
  • Server gerne en dejlig, frisk salat til denne ret – for eksempel af en håndfuld skyllede spinatblade, en rød peber i tern og et par dryp citron og olivenolie. Så har du et måltid, hvor der både er taget hensyn til tidsforbruget – og til det grønne islæt. 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 445
Energi (kcal) 207 922
Energi (kJ) 867 3858
Fedt (g) 7.2 32
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.7 11.8
Kulhydrater (g) 29 128
- heraf sukkerarter (g) 2.9 13
Kostfibre (g) 1.8 8.1
Protein (g) 7 31
Salt (g) 1.2 5.3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱