
Rødbedevafler med veggiepostej
- 15 min.
- 1 person
Ingredienser
- Den Grønne Slagter Veggie Grøntsags Postej
- 2 skiver Den Grønne Slagter Veggie Skiver
- 2 store østershatte
- Lidt neutralolie
- Salt & peber
- 1 håndfuld ærteskud
- Syltede agurker
- 2 rødbeder
- 1 æg
- 1 dl kærnemælk
- Saften fra ½ citron
- 75 g smør
- 1 tsk. bagepulver
- 75 g hvedemel
- 50 g fuldkorns hvedemel
- 1 tsk. salt
Sådan tilbereder du retten
Rødbedevafler:
- Skræl rødbederne og riv dem få fint som muligt. Jo finere jo bedre. Sæt de revne rødbeder til side i en skål.
- Skil ægget i æggehvide og æggeblomme.
- Pisk blommen luftig en skål.
- Tilsæt mælk og citronsaft.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt det til ægge- og mælkeblandingen.
- Bland bagepulver, mel og salt sammen, og vend det sammen med de våde ingredienser.
- Kom de revne rødbeder i blandingen, og bland det godt sammen.
- Pisk æggehviden helt stiv med en håndmixer, og vend herefter den stive æggehvide forsigtigt ind i dejen.
- Bag vaflerne bages i et varmt vaffeljern til de er gyldne. Det er vigtigt at de får lidt farve - ellers bliver de ikke sprøde, men bløde.
Samling af sandwichen:
- Bag vaflerne og lad dem køle af.
- Steg veggieskiverne sprøde på en pande med lidt olie, og lad dem køle af på fedtsugende papir.
- Steg de to store østershatte gyldne i en spsk. neutralolie. Krydr med salt og peber.
- Smør begge vafler med veggie grøntsags postej.
- Læg en håndfuld salat på den ene smurte vaffel.
- Læg de stegte østershatte ovenpå salaten.
- Placer de to skiver veggiebacon ovenpå salaten.
- Kom de syltede agurker ovenpå og læg den sidste smurte vaffel øverst med postejen ned af.
Velbekomme.
Se opskriften herunder:
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.