
Hjemmelavet spansk tortilla
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 5 æg
- 300 g kogte nye kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- 150 g søde majs, fra kolbe eller dåse
- 1 lille håndfuld koriander
- 1 rød chili
- 4-6 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
- Evt. cherrytomater og sugarsnaps
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Steg kartoffelstykkerne med olivenolie i en ovnfast pande i ca. 3-4 minutter, så de tager en smule farve. Husk, at håndtaget skal kunne tåle at gå i ovnen.
- Pisk æggene sammen i en rummelig skål, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld de stegte, varme kartofler ned i æggemassen.
- Hæld æggemassen med kartoflerne tilbage i panden, hvor der stadig sidder en smule olie tilbage.
- Skyl koriander og chili. Hak korianderen groft og skær chilien i meget tynde skiver.
- Tilsæt majs, koriander og chili jævnt i panden.
- Skær skiverne af hamburgerryg i grove tern og fordel dem over æggemassen og grøntsagerne.
- Stil æggekagen i ovnen og bag den færdig i ca. 15-20 min. Husk at håndtaget er meget varmt, når du tager panden ud af ovnen.
- Lad den køle en smule, inden den vippes ud af panden og skæres, for eksempel i trekantede lagkagesnitter.
- Server med ekstra grønt, som f.eks. cherrytomater og sugarsnaps. Du kan også lade æggekagen blive helt kold, og pakke den i madpapir til en god madpakke.
Velbekomme!
Æggekagen, der kan (næsten) alt.
Godt nok er æggekagen en klassiker fra det gamle, danske køkken, men vi vil vove at påstå, at den uden problemer også kan være en del af et topmoderne, grønt køkken! Der er nemlig utallige måder at variere æggekagen på, og næsten lige så mange anvendelsesmuligheder. Frem for alt er æggekagen et genialt og nemt aftensmåltid, hvor du i øvrigt kan få brugt dine rester af kogte kartofler fra dagen før. Her får de endda en lækker sprød skorpe, inden de bliver indbagt i æggekagen. Server æggekagen alene, eller suppler med en rugbrødsbolle og måske et snackfad med dejligt grønt.
Men der er andre måder at servere en æggekage på. Måske kender du den spanske Tortilla, som faktisk tilberedes næsten ligesom denne opskrift. Det gør æggekagen – eller Tortillaen – oplagt som en del af et tapas-måltid. Læs vores ideer nedenfor under Tips.
Endelig er æggekagen en supersmart og nem frokost. Bare lad den køle af, pak den ned, og suppler med lidt gnavegrønt og måske et par ekstra skiver hamburgerryg eller Kyllingebryst. Så er du sikret en rigtig god og fyldig madpakke, der kan holde dig kørende på en travl dag.
Tips
- Er du også vild med tapas?? Så er denne æggekage helt oplagt som en del af et flot tapas-bord. Lad tortillaen blive helt kold, skær den ud i fine og ikke for store lagkagesnitter og anret på et fad. Du kan pynte æggekagen med et drys paprika og friskhakkede krydderurter. Server æggekagen som et supplement til dette lækre Tapasbræt med gulerodshummus. Eller sammen med disse fænomenalt lækre Portobellosvampe med gedeost og kalkunbacon! Så lover vi, at tapas-klokken kommer helt op at ringe!
- En æggekage er en rigtig god måde at få brugt sine overskydende, kogte kartofler fra aftensmaden på. Men faktisk kan du bruge mange andre rester af grøntsager til denne opskrift. Kom for eksempel dine ovnbagte rodfrugter fra middagsmaden i æggekagen, eller få glæde af kogt broccoli, blomkål, gulerødder eller rosenkål på denne måde. Her kan du bruge opskriften på bagte stykker af knoldselleri som inspiration.
- Hvis du vil give din æggekage ekstra fylde og smag, kan du krydre æggemassen med et par skefulde revet parmesan eller anden hård, gul ost. Det giver en skøn, luksuriøs ’ostet’ smag til æggekagen.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.