Fuldkornswrap med hamburgerryg, kalkunbacon og spinat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Fuldkornswrap med hamburgerryg, kalkunbacon og spinat

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Kom Den Grønne Slagter Kalkunbacon i strimler på et stykke bagepapir og på bageplade. Steg det i ovn ved 200° grader i 10 min. til det er sprødt. Lad det afkøle på et stykke køkkenrulle.
  2. Skyl peberfrugt og skær i strimler. Skyl ærteskud og babyspinat, og tryk begge dele tørre med et stykke køkkenrulle.
  3. Læg de to fuldkornswraps på et skærebræt og smør med et tyndt lag chilimayo eller almindelig mayo.
  4. Fordel skiver af Den Grønne Slagter Hamburgerryg på de to wraps (alternativt kan du bruge Den Grønne Slagter Jægerpølse). Fordel derefter ærteskud, rød peber og babyspinat oven på hamburgerryggen. Top med den sprøde Den Grønne Slagter Kalkunbacon.
  5. Rul de to wraps sammen til to ruller. Hvis du skal bruge wrap’en til madpakke eller en snack på farten, så rul wrap’en ind i et stykke bagepapir eller pergamentpapir. Luk pakken med elastik eller et stykke bomuldssnor. Skær eventuelt rullen midt over, efter den er pakket ind, så den er nem at spise. Pak i madkasse eller lignende.

Velbekomme!

 

Lækker wrap med godt med grønt og smagfuld bacon

Wraps kan virkelig noget, hvis du leder efter en nem løsning i dit grønne køkken – og det gælder både, hvis vi snakker en nem frokost til madpakken, en hurtig og lækker snack eller et smagfuldt aftensmåltid, der kan trylles frem på få minutter!

Wraps kaldes også for tortillas, og er egentlig en opfindelse fra det mexicanske køkken, hvor de lækre tynde madpandekager laves på majsmel og herefter rulles om et væld af forskellige kombinationer af kød og grønt. Her i landet er de wraps, vi spiser, dog typiske bagt på hvedemel, gerne af fuldkornstypen. Det gør wraps til en lækker måde at sætte flueben i dit fuldkornsregnskab på.

Der er næsten ikke grænser for, hvad du kan fylde i en wrap! Men hvis du, som i denne opskrift, kombinerer et saftigt, smagfuldt pålægsprodukt med en lækker dip eller smørelse og masser af friske, sprøde grøntsager, så er du virkelig godt på vej til et lækkert måltid! Du skal bare vælge dine egne favoritter fra grøntsagshylden – og så matche med noget godt fra Den Grønne Slagter.

Her har vi valgt at bruge hele to af vores favoritter til disse wraps, nemlig Den Grønne Slagter Hamburgerryg og Den Grønne Slagter Kalkunbacon. Til en god hamburgerryg skal du bruge et reelt stykke svinefilet. Hamburgerryg fra Den Grønne Slagter er ingen undtagelse, og vi udvælger fileter med et minimalt fedtindhold til vores pålæg. Vi koger og røger fileten, så du får den originale smag. Herefter skærer vi den i passende tynde skiver, så den er klar til både små og store ganer.

Vi topper den lækre wrap med Den Grønne Slagter Kalkunbacon, som er lavet af kalkunlårkød, der er saltet og røget over bøgeflis, så du kan få fornøjelsen af den populære baconsmag. Vores kalkunbacon er med 18% protein naturlig rig på protein og indeholder samtidig kun 6% fedt.

 


Tips

  • Hvis du vil have et alternativ til mayo, kan du vælge en friskost, gerne med en lækker krydring af urter eller chili. Det giver en god, frisk smag til din wrap, og er let lidt lettere alternativ til mayonnaise.
  • Du kan bruge alle former for wraps, alt efter hvad du har lyst til! Prøv både de klassiske hvedemelstortillas, eller kast dig ud i tortillas, der er tilsat spinat eller andre grøntsager, for et endnu grønnere måltid!
  • Vi har valgt at fylde disse wraps med ærteskud, babyspinat og rød peber, men du kan nemt skifte disse grøntsager ud med hvad du ellers har af grøntsager – bare du husker at få noget lækkert og sprødt med i rullen! Prøv for eksempel spidskål, blegselleri eller fintstrimlet rødkål.

 

Hvordan tilbereder man kalkunbacon?

Vidste du, at kalkunbacon både kan tilberedes i airfryer og på panden? Du kan finde vores guide til de forskellige tilberedningsteknikker på denne samlede temaside omkring kalkunbacon.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 159
Energi (kcal) 190 302
Energi (kJ) 794 1265
Fedt (g) 11.0 18
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.1 3.4
Kulhydrater (g) 10 16
- heraf sukkerarter (g) 1.0 2
Kostfibre (g) 2.2 3.5
Protein (g) 13 20
Salt (g) 1.8 2.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱