Lækker opskrift på brændende kærlighed

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Lækker opskrift på brændende kærlighed

  • 40 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 600 g kartofler
  • 1 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 20 g smør
  • 1 tsk. salt
Kalkunbacon & løg Tilbehør
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 1 dl syltede rødbeder
Print opskrift

En dansk klassiker med sprød kalkunbacon

Tag med på en gastronomisk kærlighedsrejse, hvor klassisk dansk comfort food møder den lækre smag af kalkunbacon. Vores opskrift på brændende kærlighed kombinerer cremet kartoffelmos, sprød kalkunbacon og møre zittauerløg til en smagsoplevelse, der vil varme dit hjerte. 

Følg denne nemme opskrift og opdag, hvorfor brændende kærlighed har en plads i mange danskeres madhjerter med sine klassiske smage. Alt sammen på kun 40 minutter! 

 


Sådan tilbereder du retten

Kartoffelmos:

  1. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i vand.
  2. Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser og ned i en stor skål.
  3. Lun mælk, piskefløde og smør op i en gryde, så smørret smelter helt.
  4. Vend mælkeblandingen ned i de pressede kartofler lidt efter lidt, indtil mosen har en cremet og god konsistens. Smag til med salt.

Kalkunbacon & løg:

  1. Skær kalkunbacon i mindre stykker, og hak zittauerløg i store tern.
  2. Smelt smør i en stor pande, og tilføj kalkunbaconen.
  3. Steg i ca. 10 minutter ved jævn varme, indtil baconen er sprød og gylden.
  4. Tilføj de groft hakkede løg, og lad dem blive møre.
  5. Smag til med friskkværnet sort peber.

Servering:

  1. Anret kartoffelmosen i bunden af en tallerken, og top med kalkunbacon og løg. 
  2. Drys med hakket persille og purløg. Servér med syltede rødbeder.
  3. Velbekomme!

 


Tips

Gør brændende kærlighed til din egen med et twist

Vil du tilføre opskriften på brændende kærlighed en personlig twist? Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier, grøntsager eller endda vegetariske baconalternativer for at skabe din helt egen signaturret. 

Du kan for eksempel tilføje et strejf af hvidløg eller en smule chili for at peppe retten op, eller skifte kalkunbacon ud med ristede nødder. Lad din kreativitet udfolde sig i køkkenet, og gør madlavningen til en spændende opdagelsesrejse.

Udforsk alle vores opskrifter

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 665
Energi (kcal) 93 617
Energi (kJ) 388 2582
Fedt (g) 3,2 21
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 1,9 12,8
Kulhydrater (g) 14 91
 -heraf sukkerarter (g) 2,6 17
Kostfibre (g) 1,3 8,5
Protein (g) 3 19
Salt (g) 0,8 5,5
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱