Madpakke-idéer: 6 tips til madpakkenMadpakke

Kender du også følelsen af at stå i køkkenet og kigge frustreret ned på madpakke-forberedelserne – helt tom for inspiration? Fortvivl ej. Her får du 6 gode madpakke-idéer til studerende, børn og voksne, der kan inspirere dig og gøre madpakken mere spændende.

 

1. Salte muffins til madpakken

Muffinforme kan ikke kun bruges i det søde køkken. De kan også bruges til salte retter. Prøv for eksempel at lave æggemuffins med fyld af lækre grøntsager og eventuelt kødrester fra aftensmaden. Æggemuffins er en nem måde at få tømt køleskabet på og derved mindske madspild.

Opskrift på æggemuffins med kylling

 

2. Pep rugbrødsmadden op med spreads

Er du kørt død i den klassiske rugbrødsmad? Den er heldigvis nem at peppe op. Prøv at tilføje en spread som pesto, tapenade eller most avocado under pålægget. På den måde kommer dine rugbrødsmadder til at nå helt nye højder, både smags- og udseendemæssigt.

Pep rugbrødet op med avocado-spread

 

3. Anret din salat i glas

Mangler du en nem frokost to-go, som også ser lækker ud? Prøv at anrette din salat i glas, lag på lag. Det er et nemt greb, der sikrer, at din salat stadig er god og sprød, når du skal spise den. Du kan blot ryste glasset for at få salaten blandet.

Prøv madpakkesalat med kikærter

 

4. Lav store portioner, så der er til flere dage

Et godt madpakketip: Rester er guld værd. Det kan godt betale sig at lave en ekstra stor portion aftensmad, for resterne kan bruges på flere måder. Du kan fryse dem ned, så de kan bruges til frokost en senere dag. Ideel mad til fryseren er for eksempel lasagne.

Opskrift på veggie lasagne

 

5. Vær kreativ med dine rester

Er dine rester knap så sammenhængende – har du for eksempel en rest ris tilbage –, kan du også finde din kreative side frem og forvandle dem til noget nyt. Den kogte ris kan for eksempel bruges i en wokret eller som bund i en salat. Kun fantasien sætter grænser.

Prøv for eksempel denne rissalat

 

6. Frys yoghurt ned

Synes du også, yoghurt er lækkert at have med i madpakken – men har du ikke adgang til et køleskab på studiet, arbejdet eller et helt tredje sted? Så kan du lægge yoghurten i fryseren, aftenen inden du skal bruge den. Tag den ud om morgenen, så er den klar til at blive spist ved frokosttid. Den frosne yoghurt vil desuden holde resten af din madpakke kølig.

Få mere inspiration til madpakken

 

 

Spørgsmål til madpakken

 

Hvad er en god madpakke?

Madpakker hører hverdagen til. Men hvordan laver man en god madpakke? En tommelfingerregel for den gode madpakke er, at den er mættende og varieret.

Sørg for at have en blanding af alle tre makronæringsstoffer, kulhydrat, protein og fedt, så du får alle dine behov dækket. Du kan for eksempel blande ris med kød eller bønner og sprøde grøntsager, så får du et lækkert og farverigt måltid.

Opdag farverige grøntsager

 

Hvor længe kan en madpakke holde sig i køleskabet?

Alt afhængigt af madpakkens indhold kan den holde sig mellem 3 og 5 dage i køleskabet. Du kan altså godt forberede frokost til flere dage ad gangen, så madpakkeforberedelserne ikke bliver en stressfaktor i hverdagen.

Få flere gode tips til hverdagen

Lignende artikler

Loading...