Madpakkesalat på glas med sprøde kikærterog Sandwich Kalkunbryst med grøntsager

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Madpakkesalat på glas med sprøde kikærterog Sandwich Kalkunbryst med grøntsager

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Kikærter
  • 240 g kogte kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. seasalt
Edamamebønnesalat
  • 200 g edamamebønner, frosne
  • 1 lille rødløg
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Kikærter:

  1. Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  2. Kom kikærter i en bradepande med bagepapir, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og bland godt sammen.
  3. Bag kikærterne ved 200 °C i ca. 25-30 min. til de er sprøde. Vendes undervejs.
  4. Lad dem køle af.


Edamamebønnesalat:

  1. Tø edamamebønnerne op og skyl dem i en sigte under koldt vand. Lad dem dryppe af. Snit rødløget fint.
  2. Vend alle ingredienserne til edamamebønnesalaten godt sammen og smag til.


Servering:

  1. Kom alle ingredienserne lagvis i et glas med skruelåg. Start med creme fraiche og dernæst rødkål, Den Grønne Slagter Sandwich Kalkunbryst med 30% grøntsager, salaten af edamamebønner og slut med kikærter.
  2. Kom låg på glasset. Find en salatgaffel, og bind den fast omkring glasset.
  3. Opbevar på køl, indtil salaten skal spises.
  4. Vend glasset rundt inden servering, så dressingen fordeler sig i salaten.

Velbekomme!

 

Sådan pakker du den geniale salat på glas!

Vi er rigtig mange, der elsker en god salat som en del af en lidt sundere madpakke. For det er bare for lækkert at kunne spise sig dejligt mæt i sprødt grønt, måske lidt nødder eller kerner, der knaser og så et lille lækkert og saftigt stykke kylling eller kalkun. Og med de forskellige årstiders store udvalg af grøntsager, kombineret med alle de skønne varianter af kød og veggie-produkter fra Den Grønne Slagter, er det nemt at få ideer til den gode salat til madpakken.

En dejlig salat er lig med en sprød salat! Så det gælder om at sammensætte og emballere sin måltidssalat på en praktisk måde, hvis den skal gøre det ud for en god madpakke. Her vil vi gerne præsentere dig for en super fin løsning, nemlig salat på glas. Her pakker vi nemlig alle elementerne i en salat i lag i glas med dressingen nederst i form af en creme fraiche. Så skal du bare vende lidt op og ned på glasset, når det er spisetid!

I denne salat bruger vi de lækre skiver af Den Grønne Slagter Sandwich Kalkunbryst. Det er magert kalkunbryst tilsat 30% persillerod, pastinak, fennikel og sød kartoffel. For at give et ekstra pift har vi smagt til med grøn peberfrugt. Ren velsmag – og nøglehulsmærket, naturligvis!


Tips

  • I denne opskrift bruger vi de populære skiver af kalkunbryst med grøntsager, men der er nærmest frit valg på alle hylder, når du vælger pålægsprodukt til din måltidssalat. Du kan for eksempel skære skiver af Den Grønne Slagter Hamburgerryg i små tern. Eller vælge Grillet Kyllingebryst fra Den Grønne Slagter. Begge dele er naturligvis nøglehulsmærkede.
  • Rør evt. creme fraichen op med lidt vand eller æbleeddike, så den lettere fordeler sig i salaten. Hvis du kan lide en lidt mere krydret dressing, kan du også tilsætte lidt kryddersalt, paprika eller hvidløgssalt. Du kan også erstatte creme fraichen med et par skefulde pesto, hvis du ikke har lyst til et mælkeprodukt i din salat. Prøv for eksempel vores flotte grønne og super velsmagende persillepesto i bunden af glasset.
  • Edamamebønnerne er et dejligt fyldigt element i salaten, men der er mange andre muligheder, hvis du ikke lige har de fine japanske bønner inden for rækkevidde. Du kan i stedet bruge majs eller ærter.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱