Madpakkesalat med sprøde kikærtermed edamamebønnesalat og kyllingebryst med chili

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Madpakkesalat med sprøde kikærtermed edamamebønnesalat og kyllingebryst med chili

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Kikærter
  • 240 g kogte kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. havsalt
Edamamebønnesalat
  • 200 g edamamebønner, frosne
  • 1 lille rødløg
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Lækker salat til madpakken

Findes der noget bedre end en god salat i madpakken? Med denne madpakkesalat kan du spise dig dejligt mæt i sprødt grønt, ristede kikærter, solsikkekerner, der knaser og lækkert og saftigt pålæg af Kyllingebryst med chili.

En dejlig salat er lig med en sprød salat! Så det gælder om at pakke din madpakkesalat på en praktisk måde, så den ikke bliver kedelig inden frokost. Vi laver salaten i glas med dressingen nederst, derefter ligger vi de forskellige elementer i lag på lag, så hver bid er varieret. Fordel dressingen ved at vende lidt op og ned på glasset, når det er spisetid!

 


Sådan tilbereder du retten

Kikærter

  1. Skyl kikærter grundigt i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  2. Kom kikærterne i en bradepande med bagepapir, dryp med olivenolie, og fordel paprika, cayennepeber og salt. Bland godt sammen.
  3. Bag kikærterne ved 200 °C i ca. 25-30 min. til de er sprøde. Sørg for at vende dem undervejs.
  4. Lad kikærterne køle af.

Edamamebønnesalat

  1. Tø edamamebønnerne op, og skyl dem i en sigte under koldt vand. Lad dem dryppe af.
  2. Snit rødløg fint.
  3. Vend solsikkekerner og æbleeddike sammen med rødløg og edamamebønner. Smag til med salt.
  4. Snit rødkålet fint, og skær kyllingepålægget i tern.

Servering

  1. Kom alle ingredienserne lagvis i et glas med skruelåg. Start med creme fraiche og dernæst rødkål, Kyllingebryst med chili, edamamebønnesalat og slut af med kikærter.
  2. Kom låg på glasset.
  3. Opbevar på køl, indtil salaten skal spises.
  4. Vend glasset rundt inden servering, så dressingen fordeler sig i salaten.

Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 


Tips

Pift madpakkesalaten op med dressing

Nødder, kerner, ost og en god dressing kan pifte enhver salat op. Hvis du kan lide en lidt mere krydret dressing, kan du tilsætte lidt kryddersalt, paprika eller hvidløgssalt til creme fraichen. Du kan også tilføje et par skefulde pesto i stedet for en creme fraiche dressing. Prøv for eksempel vores grønne og velsmagende persillepesto i bunden af glasset.

Prøv opskriften på persillepesto

 

Idéer til salater til madpakken

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan variere en madpakkesalat. Find inspiration i årstiders store udvalg af grøntsager, og kombinér med alle de skønne varianter af kød og veggie-produkter fra Den Grønne Slagter, der gør tilberedningen nem og bekvem.

Du kan for eksempel også bruge hamburgerryg eller grillet kyllingebryst.

Få flere idéer til madpakken

 

Mangler du inspiration til andre salatopskrifter?

Vi har samlet et opskriftsunivers, der er fyldt med lækre salater til både frokosten, madpakken og aftensmaden. Lige meget hvilke præferencer du har, finder du masser af inspiration til at variere fyldet og nyde en lækker salat.

Se vores opskriftunivers

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 558
Energi (kcal) 149 833
Energi (kJ) 625 3486
Fedt (g) 8.8 49
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.5 13.8
Kulhydrater (g) 11 63
- heraf sukkerarter (g) 3.3 18
Kostfibre (g) 3.6 20.1
Protein (g) 7 41
Salt (g) 1.2 6.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱