
Æggemuffins med kylling og spinatmed cheddar, timian og radiser
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 8 stk. muffins papirforme evt. dobbelt forme
- Smørspray eller smeltet smør til papirformene
- 8 æg m/l
- ½ dl mælk
- 75 g revet cheddar (kan erstattes af en mere fedtfattig ost)
- Salt og peber (1 tsk. af hver)
- 1 rød peberfrugt i tern
- 1 dl friske timianblade
- 2 pk. Den Grønne Slagter Kyllingebryst
- 50 g spinat
- Radiser med top
- Groft brød
Sådan tilbereder du retten
- Spray muffinsformene med smørspray, eller pensl med lidt smeltet smør eller olie.
- Pisk æggeblandingen sammen af æg, mælk, revet cheddar, salt og peber. Tilsæt de friske timianblade.
- Skyl spinaten, tør den, og skær den i grove stykker. Skyl peberfrugten, og skær den i tern.
- Skær pålægget af kyllingebryst i tern.
- Kom papirformene i en fast muffinform af metal, eller lav et dobbelt lag af papirforme i stedet for, så de kan holde æggemassen.
- Fordel spinat, peberfrugt og tern af kyllingepålæg i hver muffinform.
- Fordel æggeblandingen i formene. Hvis dine muffinsforme er små, får du muligvis mere end otte muffins ud af portionen.
- Bag dine æggemuffins ved 180 °C varmluft i cirka 12-15 min. Check om de er færdige ved at prikke på en muffin. Æggemassen skal føles fast.
- Servér de nybagte og let afkølede æggemuffins sammen med radiser med top.
Velbekomme!
Se opskriften som video her:
Tips
Æggemuffins med spinat på madpakken
Hvis dine muffins skal ende i madpakken, så er tilberedelsen af disse nemme æggemuffins en skøn søndagsbeskæftigelse. Gem dine muffins i en lufttæt boks, og sæt i køleskabet – så har du altid en lækker portionsservering inden for rækkevidde, pakket med grønt, æg, ost og grillet kyllingepålæg.
Få tips til en lidt grønnere madpakke
Tilberedningstips
I denne opskrift har vi lavet otte muffins – men du kan også vælge at bage æggemassen med fyld i en lille ovnfast form og derefter skære æggestanden ud i det ønskede antal. Pynt med friske krydderurter, og du har en superlækker og nem ret til en lækker brunch.
Prøv også ristet rugbrød med scrambled eggs
Flere idéer til æggemuffins
Spinat passer perfekt til disse muffins, men du kan bruge alle mulige andre grøntsager i retten! Æggemuffins er nemlig en genial måde at bruge grøntsagsrester fra dagen før på en lækker måde. Prøv for eksempel tern af dampet broccoli, majs eller en håndfuld ærter i dine muffins – de grønne muligheder er uendelige.
Prøv også at lave æggemuffins med kalkunbacon.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.