Madpakkehacks - tips og tricks til madpakkenMadpakke

Er du ved at gå død i den gængse madpakke, træt af den slatne salat, tom for inspiration eller har du måske bare lidt for travl om morgenen til at få lavet madpakken? Så læs med herunder, hvor vi giver dig 8 lækre madpakketips, der kan give dig inspiration til madpakken🌱

 

1. Opdel din dressing

I stedet for at tilføje dressingen til din lækre sprøde salat aftenen før eller om morgenen inden du skal afsted, så tag den med ved siden af i en lille bøtte. På den måde undgår du blød og sjasket salat, og kan i stedet nyde salaten, som var den helt nylavet. Udover dressingen, så kan det også være en god ide at opbevare sprøde elementer såsom nødder, frø og croutoner for sig. Så undgår du at de ligger og absorberer fugten fra salaten og derved mister deres sprødhed.

2. Brug din muffinform

Muffinforme kan bruges til langt mere end kager. Prøv for eksempel at lave æggemuffins med fyld som peberfrugt, spinat, ost og kyllingepålæg. Ja faktisk kan du putte lige det fyld i du har lyst til, hvilket også gør æggemuffins essentielle til at få tømt køleskabet og derved undgå madspild. De skal bages 20-25 minutter, alt efter indhold, i en mellemvarm ovn og så er de færdige. Spis dem kolde eller opvarm dem evt. i en mikroovn ved frokosttid, så bliver de nærmest som nylavede.

3. Pep op med spreads

Vil du gerne tilføje noget ekstra til den klassiske rugbrødsmad? Eller har du evt. en rest tilovers fra aftensmaden? Så prøv at tilføj spread såsom pesto, puré, tapenade eller most avocado under dit pålæg. Dine rugbrødsmadder kommer til at nå helt nye højder både ift. smag og udseende. 

 

4. Læg salat lag på lag

Prøv at pak din salat lag på lag i en glasbeholder. Det er nemt at tilberede og pakke og hjælper til at salaten holder sig god og sprød – husk at vente med dressingen, som nævnt i vores dressing-hack. Når du er klar til at spise din salat, kan du bare ryste glasset for at få den blandet eller du kan servere den i en dyb tallerken. Udover at salaten holder sig lækker og sprød, så er en anden fordel ved at lave sin salat i en glasbeholder, at det også bare ser godt ud. Vi skal huske, at det ikke kun er smagen af maden der mætter, men faktisk også synet af det. Derfor må man gerne gøre lidt ekstra ud af det og peppe sin mad lidt op nogle gange. Derudover er salat i glas en dejlig nem frokost til når du er on-the-go.

5. Brug din fryser

Har du rester tilbage fra aftensmaden eller har du lavet en ekstra stor portion af noget? Så del maden ud i nogle frokoststørrelser med det samme, pak portionerne i nogle bøtter og frys dem ned. Så har du frokosten klar og du minimerer tiden brugt på madpakker om morgenen markant. Det samme gælder hvis du laver en portion minipizzaer, pølsehorn eller pirogger. Det er alt sammen supernemt at have liggende i fryseren, og du kan rent faktisk tage det ud om morgenen og så er det optøet og klart til at blive spist til frokost.

6. Tryl med resterne

Udover at gemme resterne og tage dem med som de er, kan du også prøve at forvandle dem til noget helt nyt. Har du for eksempel en rest kødsovs og en tortillapandekage i skuffen, så har du lige pludselig til en lækker madpakke burrito. Eller har du nogle ris tilbage fra aftensmaden? Så smid dem på panden med nogle lækre grøntsager og eventuelt noget kød, svits det et par minutter, og så har du til en lækker frokost dagen efter. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, når man skal trylle med sine rester.

7. Frys din yoghurt ned

Synes du også yoghurt er lækkert at have med i madpakken, men er forhindret fordi du ikke har adgang til et køleskab? Prøv eventuelt at lægge din yoghurt i fryseren aftenen inden du skal bruge den. Tag den så ud om morgenen og så er den klar til at blive spist ved frokosttid. Udover at du holder din yoghurt kølig, så hjælpe den frosne yoghurt også med at holde resten af din madpakke kølig.

8. Anret din madpakke

Det siges at vi spiser med øjnene, og det er der faktisk noget om. Reelt set gør vi det så meget, at vi kan snyde vores hjerner til at synes bedre om maden, hvis den ser indbydende ud. Derfor kan det, som tidligere nævnt, godt betale sig at gøre lidt ud af sin frokost og madpakke. Og frygt ej, selvom anretning kan virke uoverskueligt, så behøver det ikke at tage lang tid. Du kan blandt andet anrette din salat flot, tilføje en masse farverige grøntsager til din sandwich samt gøre noget ud af indpakningen af den. Derudover er et andet hack, at købe en fin tallerken til kontoret, som du kan bruge til at anrette din mad, så den ikke bare er pakket ind i madpakkepapir eller en plastikbøtte.

Lignende artikler

Loading...