Kartoffelsalat
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 300 g kogte kartoffler
- 150 g radiser
- 2 stk. forårsløg
- 2 spsk. kapers
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 dl hakket persille
- 2 spsk. purløg
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 1 håndfuld frisésalat
- Evt. veggie schnitzler
Sådan tilbereder du retten
- Skær de kogte kartofler i to eller fire stykker, afhængigt af størrelsen.
- Skær radiserne i mundrette stykker, og hak forårsløgene fint.
- Hak kapersene groft, og rør dem op med mayonnaise, dijonsennep, revet citronskal, hakket persille, purløg, salt og friskkværnet sort peber.
- Bland kartoflerne med radiserne, forårsløgene og dressingen.
- Servér eventuelt kartoffelsalaten med et par veggie schnitzler stegt i ovnen.
- Top med en lille håndfuld frisésalat til og pynt evt. af med ekstra urter.
- Velbekomme!
Tips
Rester er vejen til kreativ madlavning
Selvom madlavning ofte handler om at skabe noget nyt, bør rester ikke undervurderes. De åbner nemlig døren til kreativitet i køkkenet. Hvis du har kogte kartofler til overs fra dagen før, er det ikke blot ekstra fyld i køleskabet – de kan derimod bruges i et hav af forskellige retter og tilbehør, for eksempel denne kartoffelsalat eller en luksus-kartoffelmad.
Det er dén slags innovation og opdagelse, der gør madlavning til en ægte fornøjelse. Så næste gang du har rester i køleskabet, så tænk på dem som komponenter, der kan give liv til nye, lækre smagsoplevelser.
Inspiration til tilbehør til aftensmad
Du kan få endu flere idéer til velsmagende tilbehør, der kan give din aftensmad et twist med alt fra syltede rødløg til søde kartofler med hasselback.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 338 |
Energi (kcal) | 153 | 517 |
Energi (kJ) | 639 | 2163 |
Fedt (g) | 11,9 | 40 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 1,0 | 3,5 |
Kulhydrater (g) | 11 | 36 |
- heraf sukkerarter (g) | 0,3 | 1 |
Kostfibre (g) | 1,4 | 4,8 |
Protein (g) | 2 | 5 |
Salt (g) | 0,9 | 3,1 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.