Veggie schnitzel med græsk salat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie schnitzel med græsk salat

 • 30 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 2 stk. veggie schnitzler
 • 2 dl blandede cherrytomater
 • 2 dl agurk, ca 10 cm
 • 1 lille rødløg
 • 1 dl gode oliven i forskellige farver
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dl grofthakket bredbladet persille
 • 1 håndfuld rucola
 • 2/3 dl god olivenolie
 • ¼ dl æblecidereddike
 • 1 fed knust hvidløg
 • Salt og friskkværnet peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Tilbered veggie schnitzlerne.

Lav i mellemtiden den græske salat:

 1. Skyl cherrytomater, og skær dem i halve. Skyl og skær agurken og peberfrugten i grove tern. Skræl rødløget og skær det i fine skiver. Skyl rucola og persille, og dup begge dele tør.
 2. Kom tomater, agurketern, rødløg, oliven, peberfrugt, persille og rucola i en skål.
 3. Pisk olivenolie, æblecidereddike og knust hvidløg i en lille skål, og rør sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
 4. Hæld dressingen over salaten, og vend forsigtigt rundt.
 5. Servér de varme veggie schnitzler sammen med salaten.

Velbekomme!

 

Se opskriften som video her:

 

Veggie schnitzel i græsk selskab

For rigtig mange af os kommer en skål græsk salat nemt til at vække søde minder – enten om dejlige ferier og middage med udsigt til et blåt Middelhav, eller også et skønt og sommerligt måltid herhjemme. For den dér kombination af sprøde agurker, søde tomater og skarpe rødløg, krydret med aromatisk olivenolie og skønne oliven kan altså noget… 

Græsk salat er en rigtig god ledsager til både grill- og ovnretter, og her har vi kombineret den friske salat med sprøde veggie schnitzler for et lækkert og smagfuldt vegetarisk måltid.

Der er masser af muligheder for at variere dette måltid, hvad enten du er på udkig efter en cremet dip eller et fyldigt tilbehør. Bare tjek vores TIPS nedenfor.

 


Tips

 • Med kombinationen af de sprøde veggie schnitzler og den friske, græske salat får du et ultranemt måltid. Meget hurtigere bliver det ikke at sætte et lidt grønnere måltid på bordet. Men hvis du har lyst til en lidt mere fyldig servering, kan du supplere med en gang ovnbagte kartofler med dine yndlings krydderurter. Eller hvad med at sætte en gang græske kartofler på bordet, for at blive i Middelhavs-stemningen? Skrub og halver 400 gram små kartofler og læg dem i et ovnfast fad. Overhæld med en blanding af 1 dl grøntbouillon, ½ dl citronsaft og et par spsk olivenolie. Drys med salt, peber og godt med oregano, og bag 30-40 minutter ved 200 grader til kartoflerne er møre og brune i kanten.
 • Hvis du vil udvide dit måltid i den rette græske stemning, så er det helt oplagt at låne nogle af de delikate klassikere fra det græske køkken! Du kan nemlig sætte det helt rigtige græske præg på din salat ved at garnere med en god skive cremet hvid feta, som du drypper med lidt ekstra god olivenolie. Og hvis der skal lidt dip til maden, så skal du selvfølgelig have en skål af den gode tzatziki på bordet – den kendte, kølige blanding af yoghurt, agurk og hvidløg. Brug for eksempel den opskrift, vi bringer her.
 • Schnitzel og salat er et super nemt aftensmåltid, men du kan også transformere retten til en lækker og fyldig madpakke, hvis der er rester tilovers. Pak et pitabrød eller græsk fladbrød, en tilberedt schnitzel og en lille bøtte med salat, og fyld brødet med salat og schnitzel. Masser af smag til en god frokost!

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 463
Energi (kcal) 147 682
Energi (kJ) 616 2851
Fedt (g) 11.5 53
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.2 5.5
Kulhydrater (g) 7 34
- heraf sukkerarter (g) 2.0 9
Kostfibre (g) 1.0 4.7
Protein (g) 4 19
Salt (g) 0.6 2.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱