Veggie burger med halloumihertil grønt og grove fritter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie burger med halloumihertil grønt og grove fritter

  • 35 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 4 mellemstore kartofler
  • 4 spsk. god olivenolie
  • 2 stk. Den Grønne Slagter Veggie Burger
  • 4 gode skiver halloumi
  • 2 rustikke boller efter eget ønske
  • 1 tomat
  • 2 håndfulde sprød salat efter eget ønske
  • 4 spsk. aioli
  • Chilimayo til dip
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær kartoflerne i grove stave, og vend kartoffelfritterne med olivenolien i en skål.
  3. Smag til med salt og peber og læg fritterne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  4. Bag fritterne gyldne og sprøde i ovnen i ca. 30 min.
  5. Steg imens Veggie bøfferne på panden i en smule olivenolie ved svag til medium varme. Vend dem ofte, så de får god farve på begge sider.
  6. Steg også skiverne af halloumi på en slip-let pande i mellemtiden.
  7. Skær bollerne i halve, og rist dem på indersiden. Skær tomaten i skiver og skyl salaten.
  8. Smør bollerne med aioli og byg burgeren op med Veggie bøf, halloumi, tomat og sprød salat.
  9. Server burgeren med det samme, med de grove fritter og chilimayo ved siden af.

Velbekomme!

 

En rigtig ’snasket’ burger - med en plantebaseret bøf!

Rigtig mange af os tænker nok på burgere med pomfritter, når vi forestiller os et rigtig syndigt måltid. Men her får du et bud på en burger til de kødfri dage, og hvor der er masser af muligheder for at supplere op med endnu flere grøntsager. Du kan for eksempel supplere de bagte kartoffelfritter med gulerodsfritter, og så i øvrigt servere en lækker gang råkost eller salat til burgeren.

Bøffen er vores Veggie bøf, der blandt andet er lavet på nordisk ærteprotein. Smagen er neutral, så du selv kan krydre burgeren lige som du har lyst til. Det kan bare være med et drys salt og peber; men den gør sig også rigtig godt med lidt krydderurter eller et færdigmixet grillkrydderi. En bøf med et godt bid, som er helt perfekt i en burger med fokus på den gode smag.

Hvis du også er burger-fan, så ved du også, at en burger kan varieres i det uendelige. I denne version har vi for eksempel truffet et lidt utraditionelt valg med osten, der ikke er en smelteost, men derimod den skære- og stegefaste halloumi, der har en dejlig syrlighed og er ret salt. Den skal bare steges et par minutter på hver side, og så er den med til at give godt med struktur i din burger. Du kan dog til enhver tid skifte halloumien ud med en mere traditionel burger-ost som for eksempel cheddar. Og begge dele smager jo bare supergodt.

 


Tips

  • I denne burgeropskrift er vi gået benhårdt efter de helt centrale elementer i en rigtig ’snasket’ burger, nemlig en lækker bolle, god ost, cremet mayo og selvfølgelig en velkrydret bøf! Mange er dog også vilde med et element af surt i deres burger, som for eksempel en god syltet agurk. Men hvorfor ikke prøve noget nyt, som denne opskrift på syltet fennikel, hvor den fine lakridssmag i den supersprøde grøntsag giver endnu en dimension til den klassiske burger. Bare ’go for it’!
  • Aioli er en klassisk fransk hvidløgsmayonnaise, som smager helt vidunderligt i en burger. Hvis du dog gerne vi skære lidt ned på kalorierne, så find en rigtig god krydret ketchup som erstatning. Du kan også røre 1 dl god ketchup med en tsk karrypulver eller en tsk fintrevet peberrod, hvis du vil have lidt spicyness ind i din burger. Det smager vildt godt!

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 695
Energi (kcal) 208 1445
Energi (kJ) 869 6046
Fedt (g) 14.0 98
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.7 18.9
Kulhydrater (g) 14 101
- heraf sukkerarter (g) 1.3 9
Kostfibre (g) 1.6 11.0
Protein (g) 6 42
Salt (g) 0.7 4.8
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱