Grønne spyd med kyllingebryst og krydret drys af dukkah

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønne spyd med kyllingebryst og krydret drys af dukkah

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 6 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk
  • 6 stk. cherrytomater
  • 1 lille agurk
  • ¼ squash
  • 1 håndfuld babyspinatblade
  • 1 dl mayonnaise
  • 2-3 spsk. dukkah (købes færdigt - eller se TIPS)
  • Friskhakket purløg
  • 4 stk. bambusspyd
Print opskrift

Her får du en opskrift på grønne spyd med Den Grønne Slagter Kyllingebryst og krydret drys af dukkah. Et super nemt og lækkert alternativ til madpakken. God fornøjelse!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skær enderne af agurken, og skær derefter agurken i 6 grove stykker, evt. på tværs.
  2. Skær squash i lange, tynde bånd, for eksempel med en gammeldags ostehøvl eller med en kartoffelskræller. Båndene skal være så tynde, at de kan foldes uden besvær.
  3. Træk skiftevis sammenfoldet kyllingebryst, cherrytomater, agurk og de foldede squash bånd på spydene.
  4. Læg dem på en bund af babyspinatbladene, enten i en madkasse eller på en tallerken.
  5. Kom mayonnaisen i en lille frysepose, og klip et meget lille hul i det ene hjørne.
  6. Top med tynde striber af mayonnaise, et drys dukkah og friskhakket purløg hen over spyddene. Gem resten af mayonnaisen i den lille pose, hvis du ikke bruger et hele.

Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 

Grønne spyd: salat på en pind!

Salat til frokost eller middag er lækkert og let – og hvis du sætter salaten på et spyd, er det også en supersjov servering! Sikkert også en, der vil gøre lykke i madpakken på tværs af generationer. Du kan også gå all in, og lave en større portion af de flotte spyd til næste gang du skal have gæster, og måske lade spyddene være en del af et lækkert tapas-inspireret måltid. Server sammen med dette snackfad og måske en skålfuld lune frikadeller. Så kan du vist kun stå tilbage med en flok glade og tilfredse gæster.

Som udgangspunkt serveres denne ret uden brød, men hvis du har lyst til et lidt mere mættende måltid, giver vi et par ideer nedenfor under TIPS.

I opskriften bruger vi vores klassiske kyllingebryst, som er kogt og grillet let, men du kan nærmest bruge alle de former for pålæg, som du har lyst til. Prøv vores hamburgerryg for et stykke pålæg med en lækker røget smag. Eller gå veggie-vejen og vælg vores veggie sandwich skiver, hvis du har lyst til et måltid uden kød.

 


Tips

  • Denne ret er en super god servering, hvis du gerne vil undgå brød i din kost. Hvis du vil have et lidt mere fyldigt måltid, kan du lægge spyddene oven på disse delikate stykker af bagt knoldselleri. Men hvis du skulle have lyst til et godt stykke brød, og samtidig holde fanen højt på den grønne front, så prøv disse lækre grøntsagsbrød som tilbehør til spyddene. Her har vi nemlig tilsat flere slags grønt, så du kan få endnu flere planter ind i din kost. 
  • I denne opskrift har vi valgt at sætte squash, tomater og agurk på spyd sammen med vores saftige kyllingebryst. Men du kan naturligvis bruge alle de grøntsager, du kan lide. Prøv for eksempel radiser, friske champignon, sukkerærter eller grillede artiskokker. Valget er helt frit.
  • Dukkah er en mellemøstlig krydderblanding, som i de senere år er blevet utroligt populær i køkkener over hele verden. Dukkah består typisk af en form for nødder – det kan være hasselnødder, mandler eller pistacier – som hakkes i en minihakker med ristede krydderier som fennikel, spidskommen, korianderfrø eller sort peber. Desuden tilsættes sesam. Og så kan man naturligvis tilsætte sit eget personlige touch, som afspejler ens eget køkken. For eksempel er tørrede rosenblade et smukt og romantisk element i en dukkah. Find frem til din egen version, og brug dukkah’en som drys på flødeost, salater eller i sandwiches.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱