Vegetariske boller i karry

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Vegetariske boller i karry

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris fx basmati
  • 200 g veggie deller
  • 40 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • ½ revet æble
  • 2 tsk. karry
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl kogende vand
  • 1 dl piskefløde
  • 1 æble
  • 1 håndfuld finsnittet spidskål
  • 1 spsk. hakket persille
Print opskrift

Opskrift på boller i karry med æble og veggie deller 

Forkæl dine smagsløg med en hurtig og velsmagende opskrift på vegetariske boller i karry. Denne velsmagende opskrift giver dig mulighed for at nyde en velkendt og elsket hverdagsklassiker i en vegetarisk udgave på ingen tid. 

Med saftige veggie deller og en velsmagende karrysauce, der er beriget med de subtile aromaer af æble og løg, vil denne ret helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg. Serveret med basmatiris og en frisk æble- og spidskålsalat, er den klassiske ret en harmonisk kombination af smag og tekstur. Følg de enkle trin-for-trin instruktioner, og lav en lækker aftensmad på kun 30 minutter.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog risene efter pakkens instruktioner.
  2. Smelt imens 20 g smør i en pande, og steg veggie dellerne ved svag varme i ca. 10 minutter.
  3. Smelt de resterende 20 g smør i en gryde, og hæld finthakket løg og revet æble ned i gryden. Lad det svitse i ca. 1-2 minutter.
  4. Drys karry og hvedemel ned i gryden, og rør konstant.
  5. Hæld det kogende vand ned i gryden lidt efter lidt, og pisk imens.
  6. Tilføj til sidst fløde, og lad karrysaucen koge sammen.
  7. Skær et æble i tern og snit spidskål fint. Bland det sammen til en frisk salat.
  8. Anret risene på en tallerken, kom de stegte veggie deller ovenpå, og hæld sovsen ud over veggie dellerne. 
  9. Servér retten sammen med spidskålsalaten. Drys til sidst med lidt hakket persille.
  10. Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 


Tips

Flere vegetariske hverdagsklassikere 

Har du et ønske om at spise flere vegetariske måltider, men frygter du, at de velkendte smage og retter vi elsker, går tabt? Det er der ingen grund til. Vi har en række opskrifter, der viser, at det er muligt at omfavne det vegetariske køkken uden at ofre de velkendte og lækre retter, vi alle har et forhold til. Prøv eksempelvis veggie lasagne eller veggie burger.

Se alle vegetariske opskrifter 

 

Vegetariske alternativer til alle måltider  

Vores opskrift på vegetariske boller i karry er et bevis på, at traditionelle danske retter sagtens kan transformeres til velsmagende grønne alternativer. 

Vi tror på, at gode smagsoplevelser kan finde sted på alle tidspunkter af dagen – fra morgen til aften. Derfor inviterer vi dig til at udforske vores side fyldt med inspiration og opskrifter til vegetarisk frokost. Her finder du et væld af kreative og velsmagende ideer, der vil inspirere din frokost og udvide dit repertoire af vegetariske retter.

Få inspiration til vegetarisk frokost  

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 720
Energi (kcal) 136 978
Energi (kJ) 568 4090
Fedt (g) 7,2 52
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 3,1 22,6
Kulhydrater (g) 14 103
 -heraf sukkerarter (g) 2,6 19
Kostfibre (g) 1,6 11,6
Protein (g) 3 25
Salt (g) 0,6 4,1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱