Tarteletter med veggie bites og grønne asparges

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tarteletter med veggie bites og grønne asparges

  • 50 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 plader butterdej
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1/2 dl hvidvin
  • 250 g veggie bites
  • 6 store champignon
  • 1 lille bundt grønne asparges
  • Friskrevet muskatnød
  • Salt og peber
  • Friskhakket persille og ærteskud til servering
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Tag butterdej ud af pakken, og rul butterdejspladerne tyndt ud.
  3. Udstik 6-8 runde cirkler med en udstikker, der cirka er 12-14 cm i diameter.
  4. Find en non-stick muffinbageform frem og tryk hver dejskive ned i hver sin muffinform. Bag herefter tarteletterne sprøde og gyldne. Det tager cirka 18 min. Tag tarteletterne ud af ovnen, når de er bagt færdige, og vend dem ud på en rist.
  5. Smelt imens smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør rundt i smørmassen, og lad den tage en smule farve. Den må dog ikke blive lysebrun.
  6. Tilsæt nu mælk og fløde under omrøring, eller brug et piskeris, og lad det tykne til en sauce, mens du fortsat rører i saucen.
  7. Tilsæt vin og lad saucen tykne en smule mere.
  8. Rengør champignonerne og skær dem i skiver. Gør også asparges i stand ved at brække den nederste del af hver enkelt asparges, og derefter skære hver asparges i mindre stykker.
  9. Tilsæt veggie bites, champignon og asparges til den varme sauce.
  10. Bring saucen op til simrepunktet, lad simre lidt, og skru så ned for varmen.
  11. Smag stuvningen til med friskrevet muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  12. Fordel de sprøde, lune butterdejsskaller på et fad eller to tallerkener, fyld det varme tarteletfyld i skallerne, og drys til sidst med friskhakket persille og ærteskud. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Skønne, sprøde tarteletter med veggie bites i en cremet stuvning

Tanken om en sprød tartelet kan virkelig få tænderne til at løbe i vand hos de fleste, og er der noget, man kan blive enige om på tværs af generationerne, så er det glæden ved en skøn tartelet. Og her forener vi tradition med det moderne med den klassiske tartelet, endda i en hjemmebagt version, serveret med et skønt og cremet vegetarisk fyld. Her får veggie bites nemlig selskab af grønne asparges og champignon i en dejlig stuvning med fløde og hvidvin.

Tarteletter passer utroligt godt ind i mange måltider – både som en god frokostret, som forret til festlige lejligheder, som en rigtig forkælelses-hovedret, og så selvfølgelig som natmad. Så denne opskrift er altså helt oplagt at tage frem, hvis din næste fest eller gæstemiddag skal være vegetarisk – og stadig lidt traditionel.

 


Tips

  • Selvom mange ser tarteletter som en lidt gammeldags og ’syndig’ ret, så er det faktisk en helt genial måde at få serveret en masse lækre grøntsager på! I denne opskrift har vi brugt to af de mest klassiske og populære grøntsager, nemlig asparges og champignons i den sprøde dejskal sammen med de lune veggie bites. Men der er rigtig mange andre grøntsager, der sagtens kan finde sig godt tilpas i en tartelet. Erstat asparges og champignon med 300 g blandede rodfrugter, broccoli eller blomkål, måske suppleret af ærter eller bønner fra frost, og kog rodfrugterne møre i 2 dl grøntsagsbouillon. Si grøntsagerne fra og brug kogelagen i stuvningen i stedet for de 2 dl mælk (du skal stadig tilsætte fløden). Vend grøntsager og veggie bites i stuvningen, og server som beskrevet. En skøn og grøn lækkerbisken!
  • Sprøde, gyldne og hjemmebagte tarteletter af butterdej er en sand delikatesse – men hvis du ikke lige har mod på eller tid til at bage tarteletterne selv, så er det helt ok at snuppe en af de mange gode og færdiglavede modeller i butikkerne eller hos bageren. Du kan dog også gå en lidt lettere vej, og servere den lækre, cremede stuvning på et stykke ristet brød i en rigtig god kvalitet. For eksempel et godt landbrød eller surdejsbrød, som grilles på en grillpande, eller bages i ovnen med et strejf olivenolie og et nip salt.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 688
Energi (kcal) 286 1964
Energi (kJ) 1195 8219
Fedt (g) 18.2 125
- heraf mættede fedtsyrer (g) 3.8 26.4
Kulhydrater (g) 23 155
- heraf sukkerarter (g) 1.5 11
Kostfibre (g) 0.9 6.4
Protein (g) 8 53
Salt (g) 0.4 2.4
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱