Veggie pålæg med peberfrugt og græsk salat

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie pålæg med peberfrugt og græsk salat

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 250 g blandet cherrytomater, skåret i kvarte.
  • 200 g fetaost
  • En god håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • 50 ml god olivenolie
  • Saften af en halv citron
  • 100 g Den Grønne Slagter Veggie Pålæg
  • Hummus til servering, færdigkøbt
  • Sød paprika
  • Dukkah, færdigkøbt
  • Godt groft brød
  • Salt og friskkværnet peber
Print opskrift

Servér en græsk salat med veggie pålæg med peberfrugt. Den er både god som tilbehør til en ret eller alene med brød. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

GRÆSK SALAT

1. Kom de kvarte cherrytomater i en skål og smulder fetaosten over tomaterne

2. Vend med persille, olivenolie og citronsaft.

3. Smag til med salt og peber.

4. Fold pålægget og sæt skiverne på små bambusspyd

5. Kom tomatsalaten i et passende fad og læg spydene med pålæg ved.

 

HUMMUS

1. Kom hummus i en skål og drys med sød paprika og dukkah.

 

SERVERING

1. Servér salaten sammen med hummus og det grove brød, som et delemåltid.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 418
Energi (kcal) 177 739
Energi (kJ) 740 3091
Fedt (g) 13.6 57
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.7 11.3
Kulhydrater (g) 6 25
- heraf sukkerarter (g) 1.3 5
Kostfibre (g) 1.9 7.8
Protein (g) 8 33
Salt (g) 1.2 5.2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱