Baguette med kyllingebryst og råkost med æble

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Baguette med kyllingebryst og råkost med æble

 • 20 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Skær de to stk. baguettes i halve, og rist dem gyldne på indersiden.
 2. Snit det kvarte spidskål fint på et mandolinjern.
 3. Skær det grønne æble i kvarte, og fjern kernehuset fra hvert stykke. Skær derefter hvert stykke fint i mundrette stykker på mandolinjernet.
 4. Kom græsk yoghurt, mayonnaise, citronskal og hakket kørvel i en skål, der er stor nok til også at rumme kål og æble. Rør sammen og smag til med salt og peber.
 5. Vend derefter spidskål og æble sammen med cremen, og smag evt. til igen med salt og peber.
 6. Læg kyllingebrystet på understykket af brødene og top med spidskålsalat.
 7. Dryp med en passende mængde chilisauce og drys til sidst med græskarkerner.
 8. Server med masser af grønne grøntsagsstave - vi bruger agurk og selleri.

Velbekomme!

 

Skøn kyllingesandwich med knasende grønt fyld

Dette er sandwichen til dig, der ikke kan stå for en lækker klap-sammen med masser af sprøde elementer. Ikke alene luner vi brødet, så det får lidt ekstra knas. Men vi fylder også sandwichen med små stykker af et pikant, syrligt grønt æble og en ordentlig omgang spidskål. 

Netop spidskål er genial til sandwiches, fordi det både er sprødt og saftigt – men knapt så ’sejt’ som sin større fætter, hvidkålshovedet. Endelig sætter de nøddeagtige, ristede græskarkerner det knasende prik over i’et på denne sandwich, der virkelig taler til sanserne.

Grøntsagerne er vendt i en frisk og velkrydret dressing af cremet græsk yoghurt og en god mayo – men du kan nemt variere denne creme – se bare under Tips nedenfor. Så med de ledsagende grøntsagsstave har du alt i alt et måltid, der byder på masser af skønne, grønne elementer, og dermed giver dig mulighed for en lidt grønnere frokost.

 


Tips

 • Denne sandwich smager skønt med det milde, klassiske kyllingebryst, men du kan også bruge mange af de andre pålægstyper fra Den Grønne Slagter. Hvis du vælger Silkeskåret Skinke, får du både flot højde og fylde ind i din sandwich, ligesom du får den lækre røgede smag af skinke med i sandwichen.
 • Er du vild med en lækker røget smag i din sandwich? Og vil du give din sandwich et fint nordisk touch? Så prøv at erstatte den græske yoghurt med den gode danske rygeost i den creme, du rører til det grønne æble og spidskålen. Rygeost er en friskost, der lige er blevet vendt over røgen fra ulmende hø i få sekunder, og det er nok til at give den karakteristiske smag af røg. Osten er et lækkert match til æble og kål.
 • Hvis du vil servere denne sandwich som aftensmad, kan du også vælge at anrette kylling og salat i et lunt og lækkert pitabrød. Fyldte pitabrød går aldrig af mode, og de fleste vil elske at nippe til det lækre fyld i et varmt og velsmagende brød.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 310
Energi (kcal) 127 393
Energi (kJ) 530 1643
Fedt (g) 4.0 12
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.5 1.7
Kulhydrater (g) 17 54
- heraf sukkerarter (g) 3.5 11
Kostfibre (g) 2.3 7.0
Protein (g) 7 20
Salt (g) 0.7 2.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱